Шмигаль обіцяє: у наступному році зарплата лікарів зросте в середньому на 2000 гривень

У наступному році на медицину в Державному бюджеті загалом виділено рекордні 163 млрд грн.

Це на 41% більше, ніж у 2020 році, зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» 18 грудня.

Як підкреслив очільник Уряду, коронакриза викрила проблематику в медичній сфері, на яку раніше ніхто не звертав уваги. Зараз, за його словами, COVID-19 показав цінність лікарів та важливість медичної системи.

«Сьогодні коронавірус демонструє нам, що треба мати свою сильну медицину та лікарів. Сьогодні прийшов час визнати, що лікарі й медична система — це критична необхідність», — наголосив Денис Шмигаль.

Саме тому, як зазначив Прем’єр-міністр, у наступному році залишається доплата в розмірі 300% лікарям, які борються з COVID-19. Крім того, в середньому на 2-2,5 тисячі грн зросте заробітна плата всьому медичному персоналу.

«Ми маємо план поетапного зростання витрат на медицину до 2023 року, щоб, як прописано в законі, витрати на медицину склали 5% від ВВП. Це дасть змогу досягти рівня європейської оплати праці для лікарів. Цей план буде дотримуватися, і ми будемо робити все, щоб реалізувати його якнайшвидше», — наголосив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що в Держбюджеті на наступний рік передбачене збільшення заробітних плат для медиків, кошти на протидію й лікування COVID-19 та на закупівлю вакцини.

«Для закупівлі вакцин сформований відповідний спецфонд, який буде наповнюватися, починаючи з цього року. І продовжить наповнюватися в наступному. Усі кошти, які вдасться залучити, будуть іти в медичну систему», — відзначив Глава Уряду.

Читайте також:
10000 на місяць: управління статистики назвало середню зарплату на Тернопіллі

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині у результаті аварії одномісячна дитина вилетіла із салону автомобіля (ФОТО)

Наступна стаття

Вбивство у Тернополі: онук задушив свою 87-річну бабусю (ВІДЕО)