Невтішний прогноз: близько 30% рестораторів припинять свою роботу

Власники ресторанного бізнесу розповіли, чому закривають заклади

Понад 30% рестораторів припинять свою роботу, бо не можуть оплачувати витрати на персонал та оренду приміщень. Ресторатори пояснили, що саме стало основною причиною закриття:

“Від сьогодні наш ресторан не працює. Ми спробували багато методів взаємодії з клієнтами, але умови, які запропонував уряд не мають нічого спільного з поняттями клієнтоорієнтованості. Останні місяці ми працювали в мінус”, – каже Gazeta.ua власник київського закладу Сергій Кравець.

Заклад працював з 2006 року і був орієнтований на кейтеринг та обслуговування виїздних вечірок. Вміщав до 200 людей.

“Я міг протягнути два місяці карантину, але досі ситуація з заборонами неясна. Уряд однією рукою відкриває заклади харчування, іншою забороняє сюди ходити. Ми пережили кілька хвиль закупки нових продуктів, коли втрачали все. Також переорієнтувалися на заморожені продукти: робили вареники, пельмені, млинці, піцци з доставкою. Але й цього виявилось недостатньо, щоб покрити оренду та зарплату працівників. Кілька місяців оцінював втрати та ризики. Але бачу, що відпрацювати літо нам не дадуть, а без весіль, днів народжень та інших свят заклади не виживуть”, – каже Сергій.

Ще один ресторатор зі столиці Олександр Пашков каже, що середній чек суттєво знизився. Люди почали замовляти менше, тому власники мереж проведуть укрупнення своїх закладів.

“Середній чек у нашому закладі впав з 500 гривень до 150. Люди замовляють салат і каву або десерт. Значно поменшало тих, хто приходив відмічати кінець тижня. Все через введення обмежень на збори. Люди йшли у ресторан, щоб потанцювати та розслабитись, а зараз це заборонено. Випити вдома келих вина чи пива значно дешевше. Тому ми із трьох закладів грузинської кухні поки залишимо два, але як карантин продовжать, доведеться закрити ще один”, – пояснює ресторатор.

Читайте також:
Карантин дався взнаки: на Тернопільщині суттєво знизилася середня зарплата

Коментувати

Попередня стаття

Тернопільська міська рада вперто намагається продати частину кінопалацу. Прокуратура заважає

Наступна стаття

УЕФА назвав дати та міста проведення матчів Ліги Європи та Ліги чемпіонів