Через описку суду житель Тернопільщини позбувся надбавки до пенсії

Через описку в двох частинах постанови суду житель Кременеччини залишився без надбавок до пенсії. Ситуацію частково виправили лише через понад 10 років.

Як повідомляє державний судовий реєстр, помилку в імені позивача проти Пенсійного фонду України Кременецький районний суд допустив ще 17 липня 2009 року. Описка присутня одразу в двох частинах постанови – резолютивній та мотивувальній.

Як результат, Пенсійний фонд відмовив позивачу в доплатах до пенсії, передбачених законами «Про соціальний захист дітей війни» (стаття 6 від 09 липня 2007 року по 31 грудня 2007 року включно) та «Про державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (від 22 травня 2008 року по 31 грудня 2008 року). Загалом це – збільшення виплат на 30 відсотків від мінімальної пенсії.

Кілька років чоловік намагався добитися справедливості. Весь цей час він недоотримував кошти, що належать йому за законом. Розгляд справи розпочали лише торік.

Кількома днями раніше суд постановив виправити описку в резолютивній та мотивувальній частинах постанови. Після набуття чинності рішення чоловік має право подати повторний позов проти Пенсійного фонду з вимогою перерахунку виплат та отримання компенсації.

Христина СЛОТА

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі майже сто працівників районної лікарні вийшли на акцію протесту (ФОТО)

Наступна стаття

Вночі у Тернополі обікрали магазин – зловмисник потягнув з каси понад 30000 гривень