Служба автомобільних доріг оголосила тендер на ремонт траси Тернопіль-Скалат-Жванець

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області оголосила тендера на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Т-20-02 Тернопіль-Скалат-Жванець.

Тендерна пропозиція по ремонту дороги Т-20-02 Тернопіль-Скалат-Жванець 0+000 км – 36+000 км оголошена у системі Прозорро 12 лютого.

Перші 36 кілометрів вказаного автошляху – це орієнтовно від села Смиківці Тернопільського району і трохи далі Скалата в межах колишніх Тернопільського та Підволочиського районів.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій для охочих взятися за цей підряд – 16 квітня 2021 року.

Аукціон з розгляду тендерних пропозицій запланований на 21 квітня 2021 року.

Очікування вартість виконання робіт, яку пропонує замовник, –  974,445 млн. грн. Втім, у процесі відкритих торгів вартість робіт може суттєво знизитися.

Згідно з умовами тендеру, ремонтні роботи мають бути виконані у термін не пізніше, ніж 31 грудня 2022 року.

Нагадаємо, два роки тому через аварійний стан дороги Т-20-02 поблизу Скалата трапилася резонансна аварія зі смертельним наслідком.

Між селом Колодіївка та містом Скалат рейсовий автобус на швидкості потрапив у глибоку вибоїну. У результаті цього задні двері автобуса відчинилися і з салону випала 15-річна дівчина. Внаслідок падіння неповнолітня пасажирка загинула на місці події.

Ця аварія трапилася на ділянці від Полупанівського перехрестя до Скалата, орієнтовно за 300 метрів від перехрестя.

Дана ділянка дороги на той час була дуже сильно знищена, оскільки з Полупанівського кар’єру постійно курсували вантажівки, якими возили камінь на залізничну станцію у Скалат.

Після аварії, у результаті якої загинула дитина, 300 метрів дороги у напрямку Скалата відремонтували, а решту – підлатали, привівши її у більш-менш безпечний стан.

Також зменшили потік вантажного транспорту, який курсував із кар’єру.

До проведення ремонту автошляху Тернопіль-Скалата потрібно буде остаточно вирішити питання із вантажним транспортом, який зараз хоч і в меншій мірі, але курсує далі із кар’єру. Бо в іншому випадку відремонтована дорога буде дуже швидко знищена.

Читайте також:
Турки виграли мільярдний тендер на ремонт дороги Бережани-Тернопіль

Коментувати

Попередня стаття

11 вкрадених перемог

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 18 лютого