Битва за Фащівку: дві фірми влаштували неймовірні торги у боротьбі за ремонт 3,5 км місцевої дороги

Турівка, Фащівка, дорога

Відбувся аукціон з відбору кращих пропозицій на виконання поточного середнього ремонту дороги місцевого значення С-201222 Фащівка – Турівка.

Як зазначається у системі Прозорро, для участі у тендері зголосилися 3 дорожніх фірми – “Авакс-проф”, “Техно-Буд-Центр” і “Глобал Білд Інжиніринг”.

Очікувана пропозиція замовника на ремонт 3,5 кілометрів даної дороги (окремими ділянками) – 1 980 972 грн.

Але у процесі торгів ця сума знизилася на майже 50%.

Компанія “Глобал Білд Інжиніринг” запропонувала виконати цей підряд за 1 967 000 грн і далі зійшла з аукціону.

А ось інші два учасники жваво торгувалися.

“Авакс проф” погодився виконати цей підряд за 1 199 000 гривень – саме такою була його остаточна пропозиція.

Втім, найнижчу суму запропонував “Техно-Буд-Центр” – 1 000 000 грн, що на 980 972 грн. нижче від очікуваної пропозиції замовника.

Конкуренція між дорожніми компаніями – це звісно ж добре, але якщо вона в межах здорового глузду.

Чи можна виконати ремонт дороги за 1 млн. грн., тоді як за підрахунками фахівців на цей ремонт потрібно суму приблизно вдвічі більшу?..

Наразі “Техно-Буд-Центр” не визнано переможцем тендеру. Замовник, комунальне підприємство Тернопільської обласної ради “Наглядінвестбуд”, запропонувало “Техно-Буд-Центру” до кінця доби 23 липня подати обгрунтування аномально низької ціни.

Якщо компанія не зуміє обгрунтувати таку вартість виконання робіт, тоді вона буде знята з тендеру і претендентом на перемогу буде вважатися фірма “Авакс-проф”.

Але і в “Аваксу” теж досить низька ціна відносно тої, що озвучив замовник. Не виключено, що і “Авакс-проф” теж буде змушений обгрунтовувати аномальну низьку ціну.

І якщо йому не вдасться це зробити, тоді перемога дістанеться компанії “Глобал Білд Інжиніринг”. Тобто, аукціон провели, але до визначення переможця іще далеко.

Згідно з умовами тендеру, поточний середній ремонт (окремими ділянками) дороги місцевого значення С-201222 має бути виконаний до кінця цього року.

Дорога С-201222  Турівка – Фащівка – це дорога місцевого значення у колишньому Підволочиському районі. Загальна протяжність шляху – 3,5 км.

Василь СОЛТИС

Читайте також:
Битва за Зборів: чотири фірми влаштували неймовірні торги на утримання місцевих доріг

Коментувати

Попередня стаття

На Бережанщині боржників, які не платили за розподіл газу, потягнули до суду. Що їм за це буде?

Наступна стаття

“Радехівський цукор” через купівлю заводу Хоросткові отримав 68 млн грн штрафу