На Тернопільщині на ремонт дороги М-19 докинули ще 307 мільйонів гривень

ремонт доріг, новини Тернопільщини

На прохання сільрад та депутата облради “Техно-Буд-Центру” додали 307 мільйонів гривень для ремонту дороги М-19.

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області 31 серпня уклала угоду з ТОВ «Техно-буд-центр» на додаткові роботи щодо середнього ремонту дороги державного значення М-19 Доманове (на м. Брест) – Ковель – Чернiвцi – Тереблече (на м. Бухарест) км 345+000 – км 447+904 (окремими ділянками) вартістю 307,48 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Додаткові роботи замовлено на прохання кількох сільрад та депутата Тернопільської облради Василя Вислоцького, які пожалілись Укравтодору на те, що первісним проектом не було враховано ряд необхідних робіт. Це ремонт розв’язки та будівництво ліній зовнішнього освітлення на в’їзді у Чортків, розширення дороги, влаштування тротуарів та автобусних зупинок у селищі Товсте, тротуар біля цвинтаря у селі Сухостав.

Також сама підрядна фірма «Техно-буд-центр» запропонувала на окремих ділянках замінити підвісні проводи на опорах освітлення на прокладання підземного кабелю. Це вмотивували більшою безпекою, довшою експлуатацією та тим, що «лінії освітлення без підвішених повітряних проводів набагато естетичніші», пишуть “Наші гроші”.

Відтак додаткові роботи оцінили у 307 млн грн та уклали угоду по переговорній процедурі з фірмою, яка у червні 2020 року виграла відкриті торги на ремонт цієї дороги вартістю 1,49 млрд грн.

Фінансування ремонту траси М-19 у Тернопільській області велось частково на кошти Фонду з протидії COVID-19.

ТОВ «Техно-Буд-Центр» Юрія Ханіна та Андрія Яреми є співзасновником Національної асоціації дорожників України, що об’єднала фаворитів Укравтодору на початку «Великого будівництва» наприкінці 2019 року. Цього року компанія поки що знаходиться на 11-му місці у рейтингу підрядників Укравтодору. Загалом у 2020-2021 роках «Техно-буд-центр» отримав у різних замовників підряди на 10,83 млрд грн.

Читайте також:
На Тернопільщині почали ремонтувати найгіршу дорогу області Гримайлів – Сатанів (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Сучасний рекет: на Тернопільщині викрили банду на вимаганні майже 7 мільйонів гривень у біткоїнах

Наступна стаття

Робота у Гусятині: свіжі вакансії за вересень