Легендарна “люкс-торпеда” повертається у Заліщики

люкс-торпеда

Укрзалізниця призначає поїзд № 802/801 Львів – Коломия, який курсуватиме через Тернопіль, Чортків, Заліщики та Чернівці.

З 28 лютого Укрзалізниця призначає експериментальне курсування дизель-поїзда № 802/801 Львів – Тернопіль – Чернівці – Коломия. Поїзд курсуватиме по буднях.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Укрзалізниці.

Зі Львова потяг вирушатиме о 07:17, з Тернополя – о 09:10, з Чернівців – о 13:33. Прибуття до Коломиї о 14:34.

З Коломиї виїзд о 16:03, з Чернівців – о 17:12, з Тернополя – о 21:38. До Львова потяг прибуває о 23:27.

Таким чином, поїзд долатиме відстань від Чернівців до Львова трохи більше ніж за 6 годин, сполучатиме обласні центри Галичини та Буковини з містами Чортків, Заліщики, селищем Кострижівка, станцією Стефанешти та іншими населеними пунктами.

Маршрут обслуговуватиме комфортабельний тривагонний поїзд ДПКр-3 2021 року виробництва.

Водночас народний депутат від “Слуги народу” Євгенія Кравчук у Фейсбуці повідомляє про повернення на Тернопільщину легендарної “люкс-торпеди”.

“З 28 лютого легендарний потяг поїде тестовим маршрутом Львів – Тернопіль – Чернівці – Коломия, а поїздка з Чернівців до Львова через Чортків та Заліщики триватиме 6 годин.

Знаменита “Люкс-торпеда” почала курсувати через Тернопіль влітку 1936-го. Це був моторний експрес-потяг, що нагадував лімузин. Розповідають, що з Тернополя до Львова торпеда приїжджала навіть швидше, ніж деякі сучасні потяги.

Незабаром “Люкс-торпеда”, ще й виготовлена в Україні, тріумфально вирушить у подорож. Гарного шляху”. – йдеться у повідомленні депутатки.

Слід зауважити, що “люкс-торпеда”, яка у 30-их курсувала у Заліщики, таки була швидша за сучасні поїзди, що зараз слідують у цьому напрямку. Так, відстань від Тернополя до Заліщиків вона долала за 2,5 години. Сьогодні поїзд “Київ-Чернівці” долає її за 4,5 години.

Читайте також:
80 років тому з Тернополя у Заліщики їздив поїзд, удвічі швидший за сучасний

Коментувати

Попередня стаття

На Монастирищині три години гасили пожежу житлового будинку

Наступна стаття

Уряд з січня знову хоче рахувати плату за тепло по-новому