Кава в зернах: райська насолода на землі

кава в зернах

У сучасному світі можливості просто вражають. Особливо, якщо це стосується сфер торгівлі та обслуговування.

Наприклад, в Україні можна скуштувати натуральну каву, вирощену в Ефіопії, Бразилії чи на інших популярних кавових плантаціях.

Проте, аби направду відчути весь смак райської насолоди, слід купляти перевірену продукцію. Знайти її можна в catalog/kava-v-zernakh, де представлені численні варіанти. Але спочатку дізнаймося, як правильно обирати каву в зернах.

Як обирати каву

Як виявляється, навіть каву в зернах можуть розбавляти та підробляти. Саме тому, аби не стати жертвою обману, слід знати кілька особливостей та звертати увагу на певні нюанси.

Зокрема:

  1. Сорт кави. Найпоширенішими у світі є:
    а) Робуста. Має кругле, дещо опукле зерно з прямим розрізом. Вона міцніша, містить більше кофеїну, проте не може похвалитися насиченими відтінками смаку. До слова, вона й дешевша.
    b) Арабіка. Велике зерно з S-подібним розрізом. В середньому, на 15% дорожча за попередній варіант. Має менше кофеїну, проте славиться неперевершеними нотками смаку.
  2. Ступінь обсмаження. Всього їх є три:
    a) Світлий. Дозволяє краще відчути нотки смаку та аромати.
    b) Середній надає каві певну кислинку.
    c) Темний. Кава неймовірно міцна, без кислинки, проте дещо гіркувата.
  3. Свіжість. Відчути це важко (якщо ви тільки не кавовий сомельє), тому слід орієнтувати на дати обсмаження та фасування. Загалом, свіжими вважаються зерна впродовж 30 днів після обсмаження.
  4. Упаковка. Кава в зернах обов’язково повинна фасуватися в упаковки з дегазуючим клапаном. Річ у тім, що після обсмаження зерна деякий час виділяють вуглекислий газ. Якщо він накопичуватиметься в упаковці, то призведе до того, що кава «задихнеться», зіпсується.

Де купити

Важливо не тільки вміти обирати каву в зернах, а ще й знати, де її купляти, аби не стати жертвою шахраїв. Тут на допомогу приходить магазин TSA. Серед його переваг:

  1. Якісна кава з усіх куточків світу.
  2. Швидка доставка в будь-який куточок України.
  3. Приємні ціни (значно нижчі, ніж в інших магазинах).
  4. Великий асортимент товару.
  5. Знижки, бонуси та акції для постійних чи оптових покупців.
  6. Безкоштовна консультація та допомога у виборі кави.

Як бачимо, вибрати каву в зернах – ще той квест. Особливо, якщо хочеться насолоджуватися справжнім смаком, а не підробкою. Саме тому слід звертати увагу на деякі фактори. Проте не менш важливим є і дилер, який гарантує якість товару. Таким є магазин TSA з великим асортиментом та малими цінами.

Коментувати

Попередня стаття

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 16 травня

Наступна стаття

У Козівській громаді внаслідок ДТП загинула 16-річна дівчина (ФОТО)