Бухгалтерські послуги в Україні

бухгалтер

Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» регламентована можливість керівників підприємства на власний розсуд вирішувати питання ведення бухгалтерії.

Традиційний варіант – створення бухгалтерського відділу чи посади штатного бухгалтера. Альтернативні шляхи – залучити так званого бухгалтера, що приходить, або бухгалтерську аутсорсингову компанію. Детально про всі плюси та мінуси кожного способу організації бухгалтерії розповімо нижче.

Штатний фахівець чи бухгалтерська компанія на аутсорсі?

В США та країнах Європи близько 90% бізнесу делегує питання бухгалтерського обліку аутсорсинговим компаніям. В Україні цей показник в останні роки складає близько 50%, проте тенденція звертання до сторонніх фахівців тільки набирає оберти.

Великий відсоток підприємців довіряє перевіреним роками методам, створюючи посаду штатного бухгалтера. На перший погляд, рішення ефективне. Проте складнощі не забаряться. Перевірити компетентність фахівця не так просто, тож гарантій стосовно реального досвіду та професіоналізму особи немає. Якщо працівник вперше стикається з питаннями бухобліку вашої підприємницької сфери, висока вірогідність допущених помилок, втрачених можливостей щодо оптимізації витрат, що обернеться збитками та можливими штрафами з боку ДПС. Додайте сюди необхідність офіційно працевлаштувати робітника, щомісячно сплачувати заробітну плату та внески до соціальних фондів, незалежно від обсягу виконаної бухгалтером роботи, – сума виходить чимала. Крім того, працедавець зацікавлений у співпраці з професіоналами, які вимагають чималу грошову винагороду. Ну і потреба у контролі не відмінялася.

Альтернативний і, треба сказати, вигідний шлях – бухгалтерські послуги в Україні від аутсорсингової компанії. Виконавець обслуговує клієнта у віддаленому форматі, онлайн, що надзвичайно актуально в нинішніх реаліях. Для роботи зі звітністю потрібні електронні копії первинних документів, цифровий підпис та печатка. Веденням бухобліку займається персональний бухгалтер із досвідом роботи саме у вашій сфері. За умови звертання до перевіреного аутсорсера, замовник отримує комплексне та своєчасне вирішення бухгалтерських питань, звільняє час для розвитку основного напрямку діяльності та може заощадити.

Переваги бухгалтерських послуг на аутсорсингу

Чому варто обрати ведення ФОП стороннім підприємством?

  • Високі компетенції та великий досвід ведення бухобліку у різних сферах підприємництва;
  • Не потрібно працевлаштовувати фахівця, витрачатися на організацію робочого місця, фіксовані заробітні плати та соціальні внески;
  • Гарантія швидкого та комплексного вирішення питань;
  • Конфіденційність інформації, страхування відповідальності виконавця;
  • Бухгалтер постійно перебуває на зв’язку та координує дії з замовником.

Отримати фаховий бухгалтерський супровід для ФОП та ТОВ в Україні можна на базі ЦБА. Команда професійних бухгалтерів займається веденням бухобліку, співпрацюючи у різних форматах – консультативно, часткове або повне ведення бухгалтерії.

Коментувати

Попередня стаття

Проща до Зарваниці відбудеться, але є ряд обмежень

Наступна стаття

У Монастириськах на дорозі загорівся автомобіль “Сітроен” (ФОТО)