Допомога від ООН у розмірі 6600 гривень: як подати заявку, не виходячи з дому

допомога ООН

Українці можуть отримати фінансову допомогу від Організації Об’єднаних Націй. Її розмір становить 6600 гривень. Виплачується трьома рівномірними платежами по 2200 гривень в місяць.

Спочатку планувалося, що цю допомогу отримають внутрішньо-переміщені громадяни та ті, що опинилися в зоні бойових дій, однак згодом перелік отримувачів суттєво розширили. Наразі пріоритетними для отримання цієї допомоги є також такі категорії громадян: люди з інвалідністю, пенсіонери, самотні батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім’ї тощо

При цьому регіон проживання значення не має.

Відтак, впродовж останнього тижня у Тернополі утворюються шалені черги під банківськими відділеннями – люди намагаються оформити заявки на отримання допомоги від ООН, пише Тернополіс.

Втім, для того, щоб подати заявку є і альтернативний варіант – в онлайн-режимі її можна оформити за дві-три хвилини.

Для цього потрібно зайти на платформу єДопомога, натиснути “Виплати від міжнародних організацій”, а потім – “Заповнити заявку на допомогу”.

Сама заявка складається із семи кроків. При оформленні потрібно вказати свої паспортні дані, пільгову категорію, місце проживання, а також потрібно вказати реквізити рахунку у форматі IBAN.

Власне, для того щоб дізнатися реквізити рахунку у форматі IBAN, люди і звертаються до банку.

Хочу цю тривалу процедуру стояння у черзі можна оминути, але для того, щоб розібратися в онлайн-сервісах людям старшого віку може знадобитися допомога дітей чи онуків.

Наприклад, маючи відкритий рахунок  у Приватбанку, можна підключитися до онлайн-сервісу Приват-24, а там нескладно знайти повні реквізити рахунку – код банку, МФО і власне номер рахунку у форматі IBAN.

А, маючи реквізити рахунку у форматі IBAN, вже й можна оформити онлайн-заявку на отримання допомоги ООН.

Так само аналогічно можна зробити, маючи відкриті карткові рахунки в інших банках, адже кожна банківська установа має тепер свій Інтернет-банкінг.

Якщо у претендента на допомогу відсутній банківський рахунок, наприклад, досі отримує пенсію через Укрпошту, то спеціально для отримання допомоги від ООН відкривати рахунок у банку не обов’язково.

На шостому кроці оформлення онлайн-заявки, коли вимагають банківські реквізити, можна обрати альтернативний варіант і вказати, що у вас відсутній банківський рахунок. Тоді такі заявники отримуватимуть допомогу від ООН у такий самий спосіб, як і пенсію – тобто через Укрпошту.

Спочатку дані заявника перевіряють працівники Мінсоцполітики за допомогою баз даних та реєстрів. Це все для того, щоб програмою не змогли скористатися шахраї. Однак саме рішення щодо надання допомоги відповідної категорії населення та сум виплат схвалюють міжнародні організації.

Упродовж 3 місяців пенсіонери, заявку яких прийняли в ООН, отримуватимуть допомогу у розмірі 2220 гривень. Тобто загалом за 3 місяці можна отримати 6 660 гривень. Гроші надійдуть на рахунок, реквізити якого ви вкажете у заявці або ж на поштове відділення, для тих, хто не вказав рахунку.

Коментувати

Попередня стаття

На Рівненщині у результаті зіткнення двох вантажівок загинув водій із Тернопільщини (ФОТО)

Наступна стаття

На Бучаччині молодик сів п’яним за кермо і рідні викликали поліцію, аби той не наробив біди