Міжнародне патентування винаходу

Як тільки популярність винаходу в країні різко зростає, більшість авторів уже планують вивести свій об’єкт інтелектуальної власності на міжнародний рівень, а для цього необхідно отримати міжнародний патент на винахід.

Wise Group — патентно-юридичне агентство, яке допоможе вам зробити винахід популярним у всьому світі.

Що таке міжнародний патент?

На жаль, сьогодні не існує такого патенту, який би надавав захист винаходу по всьому світі. Проте є декілька способів зареєструвати об’єкт за кордоном.

Перший варіант — це пройти реєстрацію в закордонному національному патентному відомстві. Якщо вам необхідно зареєструвати винахід в якомога більшій кількості держав, то цей спосіб не буде раціональним, адже ви витратите багато сил і грошей.

Другий варіант — подати єдину міжнародну заявку. Ви можете отримати патент по одній з міжнародних систем. Таким чином отриманий патент буде діяти в тих країнах, які підтримують цю систему. Перевага — не потрібна формувати багато заявок, а достатньо лише однієї.

Кому необхідне міжнародне патентування?

Міжнародне патентування знадобиться вам тоді, коли ваш винахід буде реалізовуватися в інших країнах. Ця процедура захистить вас від посягань конкурентів і забезпечить правовий захист.

Звертаємо увагу, що в деяких країнах патентування є обов’язковою умовою. Особливість цієї процедури в тому, що кожна держава висуває свої вимоги, тому до реєстрації необхідно ставитися дуже обережно.

Також міжнародне патентування надає ряд переваг патентовласнику. Наприклад, зареєстрований об’єкт інтелектуальної власності оцінюється в рази вище, власник отримує захист з боку міжнародних асоціацій, є можливість реалізації винаходу й отримання додаткового прибутку.

Особливості міжнародного патентування

Одразу хочемо зазначити, що обов’язковою умовою міжнародного патентування є отримання патенту в Україні.

Заявка на отримання міжнародного патенту також подається до Укрпатенту, звідки після перевірки направляється в міжнародний орган. Тут також є дві експертизи (формальна та кваліфікаційна), як і під час національної реєстрації.

Насправді ця процедура є доволі складною, адже вимоги кожної держави відрізняються. Необхідно добре вивчити систему перед тим, як подавати заявку.

Саме тому радимо звернутися за допомогою до патентних повірених, які нададуть вам комплекс послуг у сфері інтелектуальної власності.

Компанія Wise Group має досвід роботи 10 років, а її експерти виконали не одне міжнародне патентування.

Вони знають усі тонкощі та нюанси, а також зможуть швидко та вигідно отримати для вас патент на винахід.

На офіційному сайті компанії ви можете детально ознайомитися з усіма послугами, а також подивитися кейси, що виконували експерти.

Коментувати

Попередня стаття

“Маямські вілли” Надала виявились такими ж фейками, як “маямські вілли” Зеленського

Наступна стаття

На Підгаєччині водійка автомобіля за нетверезу їзду отримала 34000 грн штрафу