Види ручок для міжкімнатних дверей

дверна ручка

Зручність експлуатації міжкімнатних дверей визначається не тільки якістю полотна, а й правильним вибором фурнітури.

Дверні ручки повинні бути надійними та зручними, тому орієнтуватись під час покупки слід на майбутні умови експлуатації виробів.

Тип закривання

За функціоналом дверні ручки поділяються на 4 групи:

  1. Стаціонарні. Вони мають найпростішу конструкцію. Для того, щоб відкрити двері, достатньо просто потягнути за ручку. Ці ручки найчастіше мають вигляд П-подібної скоби, але можуть бути й іншої форми. Дуже цікавий вигляд вони мають на масивних дверях у якості декоративного елемента.
  2. З клямкою. Поєднують у собі ручку і клямку. Основою їхньої конструкції є фалевий механізм, що складається з язичка (ригеля) та пружини. Якщо натиснути на ручку, клямка втягнеться і двері відчиняться. Язичок може бути металевим, пластиковим або магнітним.
  3. З клямкою та фіксатором. Такі моделі мають додатковий механізм блокування — невеликий важіль, розташований на ручці чи накладці. При повороті цього важеля механізм блокується, і відчинити двері ззовні неможливо.
  4. З клямкою та замком. Ці моделі нагадують врізний замок із ручкою, але призначені для монтажу у більш легкі міжкімнатні двері.

Тип закривання

  1. Натискні. Це дуже популярний вид ручок. Дві Г-подібні ручки з’єднані між собою стрижнем, що проходить через двері наскрізь. Натискні ручки, які пропонує интернет-магазин 740, можуть бути на планці або розетці. Переваги цих моделей — зручність експлуатації, надійність та широкий асортимент.
  2. Поворотні, або кноби. Вони мають круглу або овальну форму. Фалева засувка рухається при повороті круглої ручки за годинниковою стрілкою. Часто такі ручки мають по центру замкову щілину. Причому отвір для ключа зазвичай розташований з одного боку, а з іншого — кнопка для блокування механізму. Переваги таких ручок — компактність та різноманітність у матеріалах та дизайні. До недоліків можна віднести деяку незручність при користуванні, складність відкривання та наявність люфту.

Дверна фурнітура на 740.com.ua — це замки врізні та навісні, циліндри, дотягувачі, ручки для розсувних та звичайних дверей, вічка та ін. Широкий асортимент, висока якість та помірні ціни задовольнять найвибагливіших покупців.

Коментувати

Попередня стаття

У лікарні від отриманих поранень помер воїн з Шумщини Роман Затворнюк

Наступна стаття

На Бучаччині горіла господарська будівля