Чим лікуватись при запаленнях та болю у суглобах?

лорноксикам

Біль у суглобах рук, пальців, ніг, колін є досить поширеним явищем серед дорослого населення  і  однією з найпоширеніших, після застуд і ГРВІ,  підстав звернення до лікарів.

Біль у суглобах може мати різні ступені: як від  просто неприємного, так і до виснажливого. Він може бути гострим і тривати кілька тижнів,  а може бути хронічним – і відчуватись постійно.

Самостійно визначити причину болю і почати лікування хворому не вдасться, адже тільки спеціаліст може призначити лікування, враховуючи особливості організму, супутні захворювання та паралельне вживання медичних препаратів. Однак зазвичай спусковим механізмом болю у суглобах є запальний процес і  найчастіше його лікують  за допомогою нестероїдних протизапальних препаратів, що мають анальгетичний, жарознижувальний, протизапальний та антиагрегантний ефекти.

Допомагає при запаленні, рятує від болю

До таких препаратів належить і лорноксикам – синтетичний препарат, що належить до групи оксикамів, похідних елонікової кислоти. Його призначають при:

  • ревматоїдному артриті – хронічному запальному захворюванні, що вражає суглоби та різні органи;
  • остеоартриті – захворюванні суглобів, при якому руйнується хрящ;
  • спондиліті – запальному захворюванні хребта;
  • загостреннях подагри–- запальному захворюванні суглобів, що характеризується раптовим гострим больовим синдромом в першому пальці стопи, з почервонінням такого і неможливістю наступити на ногу;
  • бурситі – запаленні навколосуглобової сумки суглоба, що виконує функцію амортизатора між сухожиллям та кісткою.

Також його призначають для зменшення болю після травм або опіків, при міалгії – болю у м’язах, невралгії – ураженні периферичних нервів, люмбаго – гострого болю в поясниці, мігрені – сильним болем голови з нудотою та порушенням зору, зубного болю.

Також іноді призначають при застудних та інфекційних захворюваннях завдяки жарознижувальному ефекту.

Вживати  тільки після призначення лікарем

Придбати лорноксикам можна недорого в аптеках, зокрема в АМА  у вигляді  і таблеток, і ін’єкцій для внутрішньом’язового або внутрішньовенного введення. На сайті компанії “Аптеки медичної академії” також можна замовити доставку ліків додому. Причому, лорноксикам – це діюча речовина. Аналогами лорноксикаму є ксефокам, лорнадо, ларфікс.

Водночас препарат, незважаючи на його доступну ціну, заборонено приймати без призначення лікаря через низку протипоказань.

  • гіперчутливості до компонентів;
  • виразкових ушкодженнях шлунково-кишкового тракту, коліті;
  • бронхіальній астмі;
  • серцевій недостатності.

Також не можна купувати препарат особам до 18 років, вагітним жінкам та тим, які годують грудьми.

Коментувати

Попередня стаття

“Черепахи аж до низу” та інші романи для підлітків

Наступна стаття

У Підволочиську на місці пожежі виявили тіло загиблого чоловіка