Утеплення будинку мінватою, що потрібно знати

мінвата

Утеплення будинку мінватою особливо не відрізняється від утеплення пінопластом. Використовуються той же клей лише для приклеювання плит із мінеральної вати.

До речі тут можна купити клей для утеплення. Дуже часто клей для пінопласту та мінеральної вати використовують один і той же, на ньому так і написано клей для приклеювання матеріалів які використовуються для утеплення фасадів таких як пінополістирольні плити та мінеральна вата, ще клей може бути універсальним і використовуватися як для приклеювання так і для армування .

Перед обклеюванням мінвати поверхню зачищають від всякого роду виступів, цвяхів і нерівностей, грунтують і розмічають за допомогою схилів, рівня і ниток таким чином, щоб не виявилося так, що приклеївши перший ряд плит, у вас виявляється все нормально, а надалі вилізе нерівність кладки стіни, на стіні виявиться горб, і вам доведеться зрізати частину утеплювача щоб дотримуватися рівня, що у свою чергу, витратно як по праці так і зменшитися товщина стоячи утеплювача за який ви вже заплатили.

Мінеральні плити склеюються в стик по всій площі будинку. Товщина залежить від ваших особистих переконань, але рекомендовані значення для нашого клімату це товщина утеплювача 100 мм., при цьому використовується не звичайна мінвата, яка в основному йде на утеплення дахів, а плити, які мають підвищену щільність. Може бути під сайдинг і допускається використання плит з мінеральної вати або рулонів зниженої густини, то по штукатурку рекомендується використовувати мінеральні плити підвищеної густини 145 кг/м.кв. Ще утеплювачі цього роду можуть мати назву базальтова вата або кам’яна вата.

Після того як ви обклеїли весь будинок утеплювачем, його потрібно закріпити за допомогою спеціальних дюбелів-парасольок. Досить непоганий варіант використовувати при цьому саме металеві дюбелі, але це дуже затратний спосіб і в основному використовуються пластикові дюбелі. Кожен дюбель трохи вдавлюється в мінеральну вату, міліметрів на 5 і замазується клейовим розчином, щоб надалі не було незручностей при армуванні сіткою.

Коли всі плити закріплені на дюбелі, можна розпочинати армування плит сіткою. Наносити шпателем невеликий шар клейового розчину, прикладається сітка для армування, рекомендована щільність якої повинна становити 160 кг/м. кв, і притискається до плит видавлюючи клей на верх сітки та розгладжуючи його рівно. Після висихання першого стоячи клейового розчину рекомендується для міцності нанести ще один шар.

Далі потрібно визначитися з декоративною штукатуркою та кольором фарби, щоб ваш теплий будинок ще й радував ваше око. Не забудьте перед нанесенням декоративної штукатурки ще раз ґрунтувати поверхню. Для нанесення короїда і подібних до нього використовується спеціальна грунтовка, яка має у своєму складі фарбу, саме вона рекомендується виробником і досвідченими будівельниками. На кути будівлі та укоси вікон ставляться спеціальні куточки з сіткою, які надають рівності та міцності на кутах.

В кінці можна сказати кілька слів про те, які можуть виникнути проблеми в процесі утеплення: ваші стіни виявляться не такими вже рівними як вам здається, і завал стіни в один або інший бік на 1-2 см може призвести до значного збільшення витрати клею; у деяких місцях можна навіть підкладати додатково 2 см. – 3 см. утеплювач, а значить це збільшить і вартість оплати праці. Так що не дивуйтеся якщо початковий розрахунок матеріалів і вартості значно відрізнятиметься від кінцевого.

Коментувати

Попередня стаття

Люстри: як обрати та де купити

Наступна стаття

Робота у Кременці: свіжі вакансії за листопад