Які ортопедичні матраци кращі: пружинні чи безпружинні?

матрац

Правильно підібрані ортопедичні матраци гарантують міцний сон, хороше самопочуття і захист здоров’я.

Якщо ви піклуєтесь про ці речі, вам потрібно визначитись, яку модель вибрати — пружинну чи безпружинну. Ми допоможемо вам, розглянувши плюси та мінуси кожного варіанта.

Пружинні матраци: конструкція, переваги, особливості

Такі ортопедичні матраци створено на базі металевих пружин, які приймають на себе вагу людини. Їх поділяють на два типи: з залежними блоками — усі пружини сплетені між собою, такі вироби дешевші, але дають слабкий ортопедичний ефект; з незалежними блоками — кожна пружина розташована в окремому «стакані», що дає їм змогу адаптуватися під анатомічні особливості людини.

Пружинні матраци дешевші за безпружинні завдяки відпрацьованій десятиліттями технології виробництва. Зазвичай їхній асортимент ширший, що полегшує вибір. Простір між пружинами краще вентилюється, в ньому не збирається волога.

Правила догляду за такими виробами простіші, а очищення набагато легше. З мінусів варто згадати характерне рипіння пружин під навантаженням, яке може посилюватися з часом. Крім того, моделі з залежними пружинними блоками не підходять для пар із великою різницею у вазі — вони можуть перехилятися на одну сторону.

Що потрібно знати про безпружинні матраци?

ТМ «КІМА» пропонує високотехнологічні матраци, в яких замість пружин використовується еластичний наповнювач. Ми віддаємо перевагу композиту — поєднанню кокосового волокна, вовни овець-мериносів, а також латексу або пенополіуретану.

Така конструкція забезпечує чудову амортизацію та дає змогу матрацу зберігати свою форму протягом років активного використання. А ще вона працює абсолютно безшумно. Правильний підбір матеріалів гарантує суттєвий ортопедичний ефект, даючи змогу вибрати оптимальне положення тіла для відпочинку та сну. Головним недоліком безпружинних матраців вважається досить висока вартість. А ще після потрапляння бруду та рідини всередину такі вироби потребуватимуть професійного очищення.

Яка модель краща?

Вибір у кожному випадку залежить від ваших індивідуальних потреб. Ми допоможемо вам підібрати матраци ортопедичні КІМА за характеристиками та бюджетом. Менеджери компанії вислухають усі ваші побажання та запропонують оптимальний варіант.

Коментувати

Попередня стаття

У Кременці внаслідок ДТП загинув 60-річний чоловік

Наступна стаття

Лікування зубів: як правильно обрати пломбувальний матеріал