Як обрати та де купити жіночу вишиванку

вишиванка

З давніх-давен вишиванка була традиційним українським вбранням. Її одягали щоденно як чоловіки, так і жінки, носили не лише на свята, але й у побуті.

Проте радянська влада витіснила цей елемент одягу. Лише зараз він знову повертається в моду. Саме тому ми розкажемо, як обрати, а головне – де купити жіночу вишиванку.

Як обрати вишиванку

Сьогодні вишиванкою називають фактично будь-який одяг, який має в елементах оформлення хоч трохи вишиваних узорів – навіть машинних. Насправді, таке вбрання важко назвати традиційною вишиванкою. Вона повинна компонувати в собі відповідні елементи, а саме:

  1. Кольори. Головними кольорами для вишивки були чорний та червоний. Не дарма їх оспівують в пісні. Саме таке поєднання кольорів вважалось доленосним, яке захищає від усього злого та дарує власниці вишивки щастя.
  2. Тканина. Колись діди-прадіди вишивали лише на натуральних тканинах – з льону чи конопель. Така тканина була цупкою, міцною, не парила влітку та зігрівала взимку, а головне – була приємною до тіла.
  3. Елемент одягу. Вишивали не лише сорочки, але й френзлі для поясів, пояси, жупани та кожухи, хустки, рушники та багато інших елементів побуту та одягу.
  4. Узори. Колись узори відігравали важливу роль. В кожному був закладений свій код та послання всесвіту. Люди вірили, що такими узорами можна закласти щастя та добру долю, знайти кохання, оздоровитися, або ж навпаки – накликати на себе біду. Ба більше, були узори для незаміжніх дівчат та для заміжніх. Носити «не ті» узори категорично заборонялося!

Важливо: сьогодні знайти справжню старовинну вишиванку вкрай важко.

вишиванка

Де купити вишиванку

Як уже зазначалось, сьогодні купити сучасну вишивку можна не тільки в спеціалізованих магазинах, але й у торгових центрах, в інтернеті тощо. Проте, одним з кращих є інтернет-маркет Вишиванка, товари якого представлені за посиланням https://vyshyvanka.in.ua/.

Серед переваг магазину:

  1. Великий асортимент вишитого одягу – від сорочок та плать до обручів та інших аксесуарів.
  2. Можливість створення індивідуального замовлення.
  3. Дотримання всіх правил вишивки у виготовленні продукції.
  4. Приємні ціни.
  5. Лише натуральні тканини та нитки.
  6. Швидке виготовлення замовлень – до двох тижнів.
  7. Доставка в будь-який куточок України.
  8. Велика програма лояльності – як для нових, так і для постійних клієнтів.

Як бачимо, сьогодні вишиванка – швидше модний елемент, аніж традиційне вбрання, яке має свій сенс. Попри це, носити вишиванки потрібно, популяризуючи все українське. Особливо, в такий час. Тут вам на допомогу прийде інтернет-магазин Вишиванка. Великий асортимент якісного одягу, приємні ціни та можливість індивідуального замовлення – не єдине, що пропонує виробник.

Коментувати

Попередня стаття

Игра на сайте gg204.bet: ставки на спорт

Наступна стаття

У Тернополі внаслідок ДТП одна людина загинула, іще одна – отримала травми