Системи вентиляції з рекуператором: переваги

вентиляція рекуператором

Одне з головних завдань під час ремонту у квартирі — це встановлення вентиляції.

Система відповідає за вчасне відведення відпрацьованого повітря, постійний притік свіжого, підтримання оптимального мікроклімату в оселі. Сьогодні ми поговоримо про те, як працюють вентиляції з рекуперацією, чим вони особливі та чому купити рекуператор для дому — це гарна ідея.

Що таке вентиляція з рекуператором?

Це система, яка одночасно забезпечує провітрювання та підтримання оптимальної температури в приміщенні. Завдяки встановленню рекуператора, вдається зберегти до 96% тепла або прохолоди (залежно від сезону) в приміщенні.

Конструкція рекуператорів повітря — доволі проста. Головні елементи такого обладнання — це теплообмінник, два вентилятори, решітки для забору та подачі повітря. Теплообмінник має два канали, якими повітряні потоки рухаються у різних напрямках. Також конструкція рекуператора може бути оснащена фільтром та нагрівальним елементом.

Виготовляються рекуператори повітря з міді, алюмінію або міцного пластику. Такі матеріали мають високі теплоізоляційні характеристики.

Принцип роботи рекуператора такий:

  1. Тепле повітря з квартири нагнітається вентилятором та проходить через канали теплообмінника, віддаючи власну теплову енергію теплообмінному елементу.
  2. Холодне повітря з вулиці нагнітається іншим вентилятором. Далі воно проходить суміжними каналами теплообмінника та нагрівається.

Так вдається досягти одночасного отримання свіжого, нагрітого повітря з мінімальним витратами.

Система має великий ресурс роботи, не потребує частого обслуговування та особливого догляду.

Переваги рекуператорів повітря

Вентиляції з рекуперацією забезпечують постійний доступ свіжого повітря, якісний повітрообмін в приміщенні, дозволяють заощадити на енергетичних ресурсах . У довготривалій перспективі, ви економите на комунальних платежах.

Додаткові функції та особливості рекуператорів повітря:

  • Підтримання мікроклімату у приміщенні, незалежно від погоди за вікном.
  • Очищення повітря, яке потрапляє у квартиру з вулиці, від пилку рослин, пилу.
  • Контроль за рівнем вологості, вуглекислого газу у кімнатах.

Встановлення систем вентиляції з рекуператором — вдале рішення для будь-якого сучасного помешкання. Проте зауважимо, що вибір такого обладнання слід здійснювати дуже ретельно. Надавайте перевагу надійним виробникам, які забезпечують гарантію на продукцію — наприклад, компанії Prana. Вдалого вибору!

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: На фронт відправили нові комплекти зимової військової форми

Наступна стаття

У Хоросткові стався вибух газу у будівлі