Стелажне зберігання: деякі рекомендації по вибору

стелаж

Стелажі стають ідеальним рішенням для розміщення продукції різноманітних обсягів, форм та габаритів.

Грамотний вибір стелажних систем, що мають відмінну стійкість, дозволить максимально оптимізувати всі робочі процеси. Їх відмінна надійність тривало буде експлуатуватися в різного виду сховищах. При правильному підборі такого обладнання мінімізуються витрати на роботі працівників та приміщення складу збільшиться у декілька разів. За допомогою даних багатоярусних систем можна легко розміщувати та обробляти вантажі по декількох поверхах від підлоги до стелі. Різні типи стелажів можна підібрати в каталозі партнера статті.

Види та призначення стелажних систем

З урахуванням типу товару, способу його розміщення стелажі поділяються на  ряд категорій. Існує декілька версій складського обладнання з яким слід ознайомитись біль детально.

Палетні стелажі

Системи даного типу використовуються для зберігання великогабаритних вантажів, таких як:

  • ящики;
  • рулони;
  • бочки;
  • вантажі великих розмірів.

Встановлювати такі стелажі можна як у компактних складських приміщеннях, так і у величезних логістичних центрах. Дані вироби продаються вже у готовому вигляді або виготовляються на замовлення за індивідуальними характеристиками.

Набивні та шатлові стелажі

Якщо ви власник складу з обмеженою кількістю товарів, то таке обладнання підійде для цього якнайкраще. Воно призначене для збереження великих обсягів однакових палет. Відсутність проходів між рядами гарантує компактність зберігання продукції та відмінну економію площі приміщення. Обладнання може оснащуватись роликами для легкості транспортування товарів.

Мезоніни

Для приміщень з обмеженим простором і високими стелями багатоярусні мезонінні стелажі є оптимальним рішенням. Спеціальні робочі майданчики (від 2 до 4 ярусів) обладнані безпечними сходами для зручного підйому на верхні поверхи. Металеві складські мезоніни здатні витримувати навантаження вагою до 10 т.

Мезоніни чудово підходять для промислових та фармацевтичних підприємств, а також незамінні для збереження товарів у гіпермаркетах.

Консольні стелажі

Системи консольного типу призначені для збереження довгомірів будь-якої ваги та розміру. Вони дуже зручні при зберіганні:

  1. Дощок.
  2. Плит.
  3. Дерев’яних рейок.

Архівні стелажні системи

Таке устаткування застосовується для зберігання документів, тек, цінних паперів, канцелярського приладдя та архівної документації. Їх мобільність дозволяє значно збільшити обсяг предметів, які зберігаються на них, що дуже цінно для банків чи бібліотек. Втім для офісів кращим придбанням стануть стаціонарні стелажі, які до того ж дешевші за попередні варіанти.

Додаткові нюанси

Окрім вище перезначеного існує можливість купівлі аксесуарів для стелажних систем, які суттєво покращать їх можливості. Наприклад, складські огорожі розмежовують площу складу на окремі зони. Це дуже зручно при зберіганні різних груп товарів або якщо одне приміщення має відразу декілька господарів.

Коментувати

Попередня стаття

Види та переваги автомобільних компресорів

Наступна стаття

На Шумщині внаслідок пожежі господарської будівлі загинули чотири худоби