Фільм, у якому знявся актор з Тернополя, переміг у двох номінаціях престижного кінофестивалю (ВІДЕО)

Фільм популярного українського режисера, у якому знявся актор з Тернополя, переміг одразу в двох номінаціях престижного американського кінофестивалю Flathead Lake International Cinemafest (FLIC).

Йдеться про стрічку «Пульс» Сергія Чеботаренка.

Як повідомив на своїй сторінці у соцмережі сам режисер, світова прем’єра картини відбулася 29 січня у рамках фестивалю. Після перегляду всіх конкурсних робіт журі оголосило результати. «Пульс» переміг двічі: у номінаціях кращий режисер та кращий фільм.

В Україні через пандемію та локдаун прем’єру стрічки перенесли на весну 2021-го.

До слова, одну з провідних ролей у кінокартині зіграв відомий актор з Тернополя Роман Ясіновський. Широкому загалу він відомий з серіалу «Спіймати Кайдаша».

 Кінострічка «Пульс» відзнята на реальних подіях з життя Паралімпійської чемпіонки 2008 року, п’ятикратної срібної та бронзової призерки літніх Паралімпійських ігор 2008, 2012 і 2016 років Оксани Ботурчук. А саме – про страшну аварію, в яку потрапила спортсменка. Травми та майже повна втрата зору, здавалось би, зруйнували життя молодої дівчини. Проте Оксана віднайшла сили не тільки продовжити жити, але й боротися за мрію.

Довідка:
Роман Ясіновський народився у Тернополі 1 серпня 1982 року. У рідному місті закінчив музичне училище, після чого переїхав до Києва, де й здобув освіту актора. Все життя чоловік присвятив грі на сцені, а також співам (переважно у хорах, зокрема, й церковному).

Христина СЛОТА

Читайте також:
До Тернополя з концертом приїде російський співак Андрій Макаревич

Коментувати

Попередня стаття

Поліція розшукує безвісти зниклого жителя Гусятина (ФОТО)

Наступна стаття

У Тернополі на директора “Бункермузу” за порушення карантину склали чотири протоколи