У Бережанах за порушення карантину склали протокол на власницю кафе. Що вирішив суд?..

У Бережанах працівники поліції за порушення карантинних правил склали адміністративний протокол на власницю кафе.

Матеріали цієї справи нещодавно розглядалися у Бережанському районному суді.
Випадок трапився 14 вересня цього року. На той час місто Бережани перебувало у червоній карантинній зоні.

Працівники поліції склали протокол про адміністративне порушення на власницю кафе, яка всупереч карантинним вимогам продовжувала здійснювати свою господарську діяльність.

Зокрема, під час візиту поліцейських у залі кафе були присутні двоє хлопців, які розпивали алкогольні напої.

У суді жінка заперечила свою провину і заявила, що того дня вона просто перебувала за місцем здійснення підприємницької діяльності, а заклад насправді не працював.

За словами підприємиці, близько 12.00 у кафе зайшли двоє хлопців, які принесли з собою пляшку горілки, і попросили щоб вона дала їм стаканчики.

Жінка стверджує, що спочатку відмовила їм, оскільки місто перебуває у червоній зоні карантину.

У відповідь хлопці сказали, що Бережани уже перевели з червоної у помаранчеву зону.

Після цього підприємиця дала їм стаканчики. Відтак, жінка вважає, що провиною її є тільки те, що вона повірила відвідувачам і далі їм стаканчики, а не прогнала їх. Тому жінка просила не карати її.

Суддя Бережанського районного суду Данилів О. М. прислухалася до аргументів приватної підприємиці і 8 грудня постановила закрити провадження по справі про притягнення власниці кафе до адміністративної відповідальності у зв’язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст.44-3КУ пАП.

Нагадаємо, серед ряду карантинних обмежень “червоної зони”, згідно Постановою Кабінету Міністрів, передбачалося і призупинення роботи закладів громадського харчування.

Для громадян за порушення правил карантину відповідно до ст.44-3КУ пАП передбачений штраф від 17000 до 34000 гривень, і для посадових осіб – від 34000 до 170000 гривень.

Втім, слід зауважити, що на Тернопільщині судді досить лояльні до осіб, на яких складені адмінматеріали за порушення карантину, і покарання у вигляді штрафів в таких випадках застосовують вкрай рідко – зазвичай або закривають справу у зв’язку з відсутністю правопорушення або дають порушникові покарання у вигляді попередження.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Бережанах за порушення карантину склали протокол на АТОвця, який гуляв по місту без документів

Коментувати

Попередня стаття

Тернопільська співачка Василина Зозуля представила нову пісню (ВІДЕО)

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 14 грудня