Ковідні гроші: замість соціальної допомоги тернополянин втратив 14000 гривень

гроші, зарплата

Жертвою шахрайства став 27-річний тернополянин. При спробі отримати карантинну допомогу молодий чоловік втратив 14000 гривень.

Про це сьогодні, 15 грудня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

До співробітників Тернопільського відділу поліції із заявою звернувся 27-річний житель обласного центру і повідомив про те, що, бажаючи отримати соціальну допомогу, зазнав лише втрат. З його банківської картки зникло понад 14 тисяч гривень.

Зі слів молодого чоловіка, переглядаючи в Інтернеті відео, він натрапив на посилання, де йшлося про те, що, заповнивши анкету онлайн, можна гарантовано отримати соціальну допомогу від держави – так звані ковідні.

Юнак без роздумів вказав свої анкетні дані, реквізити банківської картки. І коли на телефон прийшло смс-сповіщення, був переконаний – це про нарахування йому грошей. У повідомленні справді йшлося про кошти, але зняті з картки тернополянина – понад 14 тисяч гривень.

Поліцейські з’ясовують деталі шахрайської схеми та вживають заходів, аби встановити особу, причетну до злочину. Жителям області радять бути обережними і дуже уважними, не вестися на спокусливі пропозиції, ретельно підбирати контент для перегляду, не переходити на невідомі посилання.

Нагадаємо, вчора, 14 грудня, в Україні стартував прийом заявок на отримання карантинної допомоги для представників малого і середнього бізнесу у розмірі 8000 гривень. Втім, громадянам варто бути обачними, адже шахраї теж не дрімають і вигадують нові схеми, крокуючи в ногу з часом.

Читайте також:
А якщо завтра локдаун: Верховна Рада прийняла закон про 8000 допомоги для ФОПів

Коментувати

Попередня стаття

Завдяки модернізації комунальних підприємств у Тернополі вдається стримувати тарифи

Наступна стаття

У Борщівському районі молодий чоловік за місяць вкрав з пекарні 27 мішків борошна