Від ускладнень коронавірусу у Львові помер науковець з Тернопільщини Ігор Скочиляс

Від ускладнень Covid-19 помер професор Українського католицького університету Ігор Скочиляс

У неділю, 20 грудня, у Львові від ускладнень коронавірусу помер 53-річний професор Українського католицького університету, відомий український історик, краєзнавець Ігор Скочиляс. Про це повідомив ректор УКУ Богдан Прах.

Ігор Скочиляс тривалий час перебував у лікарні, однак хвороба виявилася сильнішою. Він помер від ускладнень Covid-19, хоча не мав ніяких хронічних хвороб.

Ігор Скочиляс народився 5 квітня 1967 року у селі Цигани Борщівського району Тернопільської області. Був співзасновником краєзнавчого товариства «Джерело» (м. Борщів), співредактором науково-краєзнавчого збірника «Літопис Борщівщини».

На початку 90-х років був членом редколегії наукового збірника «Україна в минулому»; головою історичної та членом археографічної комісій НТШ, членом Українського геральдичного товариства.

Був старшим науковим співробітником Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства НАН України, з початку 2000-х викладав на кафедрі церковної історії Українського католицького університету, згодом був деканом гуманітарного факультету УКУ. Автор понад 200 статей, розвідок з історії Тернопільщини, історії церкви в Україні.

Читайте також:
Помер колишній голова Тернопільської ОДА Василь Коломийчук

Коментувати

Попередня стаття

10 цікавих фактів про Кременець

Наступна стаття

Аварія поблизу Гусятина – легковий автомобіль злетів з дороги і перекинувся на дах (ФОТО)