ДТП на Бережанщині: водій “Лади” заїхав у ковш трактора, який чистив дорогу від болота

Хто у кого в’їхав – трактор у легківку чи легківка у трактор, розбирався Бережанський райсуд.

І хоч протокол за порушення правил дорожнього руху патрульні поліцейські склали на водія трактора, той із суду вийшов із перемогою.

Про це йдеться у постанові Бережанського районного суду від 24 грудня. Як пише у протоколі про адмінправопорушення, ввечері 11 жовтня водій  JOHW DEERE  на автодорозі Стрий-Тернопіль  здійснив рух по зустрічному узбіччю та поблизу села Шибалин Бережанського району зіткнувся із транспортним засобом марки ВАЗ 2110.

Однак у суді тракторист своєї вини не визнав. Розповів, що того вечора отримав дзвінок від роботодавця із вказівкою почистити дорогу від болота, нанесеного колесами сільгосптехніки при вивезенні продукції з полів. Зробивши роботу, повертався до місця стоянки трактора.

Побачивши, що на нього їде авто, зупинив свій трактор і сигналив йому, однак останній не зменшив швидкості аж до повної зупинки транспортного засобу, а виїхав на узбіччя та сам заїхав йому у ковш. Також пояснив, що рухався узбіччям задля того, щоб знову своїми колесами не бруднити проїжджу частину.

А рухався він саме лівим узбіччям у зв`язку з тим, що на правому узбіччі їхати трактором неможливо, бо воно вузьке та на ньому встановлено бетонні стовбці, що унеможливлює рух.

Захисник водія у судовому засіданні попросив закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю в діях тракториста складу адмінправопорушення.

Суд, заслухавши пояснення тракториста,  його захисника, взявши до уваги їх письмове клопотання про закриття провадження у справі, дослідивши долучені до справи докази, дослухався. Адже вирішив, що  стандарт доведення вини «поза розумним сумнівом» означає, що при доведенні винуватості особи не повинно залишатися жодного «розумного сумніву» в цьому, тоді як наявність такого «розумного сумніву» у винуватості особи є підставою для його виправдання.

Відтак постановив: провадження у справі про адмінправопорушення за ст.124 КУпАП щодо водія JOHW DEER закрити у зв’язку з відсутністю в його діях складу даного адміністративного правопорушення.

Наразі постанова законної сили не набрала. Оскаржити її можуть протягом 10 днів з моменту проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте по темі:
У Бережанському районі водій “Лади” зіткнувся із трактором “Джон Дір”. Є травмовані

Коментувати

Попередня стаття

Лікар з Тернопільщини посмертно може отримати премію ТСН

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 27 грудня