П’яний карантин: у квітні на Тернопільщині спіймали 137 нетверезих водіїв

Впродовж квітня на дорогах Тернопільщини правоохоронці виявили 137 водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Про це інформує ternopolis.te.ua з посиланням на відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Загалом, як зазначають правоохоронці, у квітні на території області виявлено понад 4600 порушень правил дорожнього руху.

Найпоширеніші порушення – перевищення водіями швидкості, а також керуваннями транспортними засобами без документів та напідпитку.

І хоча впродовж минулого місяця через карантинні обмеження потік транспорту на автодорогах був відчутно нижчий, ряд водіїв все ж таки умудрялися порушувати правила паркування і залишати свої автівки у недозволений місцях.

Також у ТОП найчастіших порушень стало нехтуваннями правил дорожнього руху з боку пішоходів та велосипедистів.

Втім, є і позитив – за минулий місяць немає загиблих у ДТП.

Загалом впродовж квітня у Тернопільській області зафіксовано 113 дорожньо-транспортних пригод, із них 26 – із травмованими.

Нетверезі водії скоїли 18 автопригод, у яких травмувалася лише одна людина.

На 137 водіїв складені адмінматеріали за ст. 130 КУпАП – керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Нагадаємо, на таких порушників очікують штрафи у розмірі 10200 гривень. У випадку повторного порушення впродовж року другий штраф за нетверезе водіння уже становить 20400 гривень.

Коментувати

Попередня стаття

Понад 1000 тернополян під час карантину офіційно стали безробітними

Наступна стаття

Зниклу дитину з Івано-Франківська знайшли на Тернопільщині