Теребовля, Микулинці і Заложці: Тернопільський район стане іще “жирнішим” (КАРТА)

Теребовлянську, Микулинецьку та Залозецьку ОТГ включать до складу укрупненого Тернопільського району.

Підкомітет комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув та затвердив нові межі районів Тернопільської області в рамках реформи децентралізації.

Про це сьогодні, 1 липня, на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак.

«Реформа субрегіонального рівня наближається до завершення. Сьогодні відбудеться засідання комітету, на якому депутати мають ухвалити фінальне рішення. Якщо все складеться, то завтра отримаємо новий районний поділ в Україні», – зазначив Ігор Гірчак.

Також він повідомив про зміни, які відбулися відносно попереднього варіанту, погодженого Кабінетом Міністрів України.

карта нових районів

Зокрема, Теребовлянську та Микулинецьку ОТГ пропонується виключити зі складу Чортківського району та включити до Тернопільського. Окрім цього Залозецьку ОТГ пропонується виключити зі складу Кременецького району та включити до складу Тернопільського.

Нагадаємо, у першій половині червня Кабмін прийняв постанову, у якій затвердив 129 нових районів замість 490 існуючих. Згідно з прийнятим документом, на Тернопільщині замість 17 районів планується утворити лише 3 – Кременецький, Тернопільський і Чортківський. У варіанту Кабміну найбільшим за площею виходив Чортківський район, а за кількістю населення – Тернопільський.

Тепер же після прийнятих змін очікується, що Тернопільський район стане іще більш чисельним – 562 тисячі осіб, що більше населення 50% Тернопільської області. Простягатиметься Тернопільський район із заходу на схід від Бережан і аж до Підволочиська.

До речі, до Тернопільського району також просилася Гримайлівська ОТГ Гусятинського району, але, очевидно, їхнє прохання наразі залишилося не почуте.

Коментувати

Попередня стаття

Тернопіль туристичний: історія міста у радіусі сотні метрів. Частина 2 (ФОТО, ВІДЕО)

Наступна стаття

На Тернопільщині викрили злочинну групу, яка рубала ліс і продавала комерсантам