У Тернополі 74-річний пенсіонер віддав шахраям 250000 гривень

Жертвою шахрайської пастки став 74-річний тернополянин. Зловмисники видурили у нього  понад 250 тисяч гривень, обіцяючи повернути кошти за неефективні препарати, які він купував через інтернет.

Як розповів потерпілий, упродовж трьох років він в мережі замовляв начебто ліки, сподіваючись покращити стан здоров’я.

Проте нещодавно до нього зателефонував незнайомець, який представився співробітником Департаменту соціального захисту і повідомив, що фірму, де купував препарати пенсіонер, підозрюють у торгівлі неякісною продукцією. У зв’язку з чим тернополянину пообіцяли відшкодувати кошти за неефективні ліки. Чоловік погодився.

Аферисти ще декілька разів під виглядом соцпрацівників телефонували до потерпілого. Обіцяли якнайшвидше повернути гроші, натомість вимагали у нього о платити різні послуги: оформлення медстрахівки, документів, податок тощо.

У підсумку пенсіонер перерахував на рахунки, які вказали шахраї, понад 250 тисяч гривень, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 ККУ. Поліцейські працюють над розкриттям злочину та радять краянам бути пильними, не довіряти незнайомцям, тим паче, коли йдеться про гроші.

Читайте також:
Житель Козівського району став жертвою шахрайства – втратив 78000 гривень під час купівлі автомобіля

Коментувати

Попередня стаття

Укрзалізниця відновлює курсування 46 приміських поїздів у західних областях

Наступна стаття

На Тернопільщині іще 5 випускників здали ЗНО на 200 балів