В Україні оновили епідемічне зонування – Тернопіль знову “червоний”

З понеділка в країні почне діяти нове епідемічне зонування.

Сьогодні, 10 вересня, відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було прийнято рішення про оновлення епідемічного зонування за рівнем небезпеки поширення COVID-19.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Нове епідемічне зонування почне діяти з 00 годин 00 хвилин 14 вересня (понеділок).

До найнебезпечнішої червоної зони потрапили міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області.

До помаранчевої зони  потрапили місто Кременець, Борщівський, Зборівський, Козівський, Кременецький, Лановецький, Підволочиський, Підгаєцький та Шумський райони Тернопільської області.

До жовтої зони карантину не потрапив жоден з районів Тернопільщини, оскільки усі вони опинилися у червоній та помаранчевій зонах.

Як бачимо, у порівнянні з цим тижнем червона карантинна зона у нашій області тільки розширилася – туди наступного тижня потраплять іще Заліщицький та Збаразький райони.

Слід зауважити, що сусідній Івано-Франківськ ось уже майже місяць перебуває у червоній зоні карантину. Ситуація з коронавірусом там уже трохи пішла на спад, тож прикарпатці сподівалися, що наступного тижня уже вийдуть з червоної зони, але послаблення карантину наразі для них теж не передбачається.

зони карантину

Підписуйтеся на наш канал у YouTube

Коментувати

Попередня стаття

У Збаразькому районі перекинувся вантажний автомобіль. Водій загинув

Наступна стаття

На Тернопільщині за минулу добу виявили 305 випадків коронавірусу, троє людей померли