Юрій Ковальський: Змагатимуся за звання кращого вчителя фізкультури доти, поки не виграю конкурс

Вчитель із Шумська Юрій Ковальський розповів про успіх на конкурсі Global Teacher Prize Ukraine

Вже понад 16 років Юрій Ковальський працює вчителем фізичної культури в одній зі шкіл Шумська, що на Тернопільщині. За цей час він не лише навчився знаходити індивідуальний підхід до кожного учня, але й розробив декілька власних методик, переміг у десятках конкурсів, створив Ютуб-канал.

Цьогоріч до всього згаданого Юрій ще й потрапив до переліку найкращих вчителів фізкультури всієї України.

«Це вже не перша моя спроба перемогти у конкурсі Global Teacher Prize Ukraine, – розповідає Тернополісу Юрій Ковальський. – Пробував кілька разів, проте, на жаль, безрезультатно. Цьогоріч мені вдалося потрапити до переліку 51-го найкращого вчителя фізкультури за версією JuniorZ (до слова, пан Юрій – єдиний житель Тернопільщини в цій номінації!, – прим. ред). Це поки не перемога та не призове місце, як дехто вважає. Переможця оголосять третього жовтня. Наразі, я лише учасник та претендент».

Як зізнається сам вчитель, найважче для нього – освоїти дистанційне навчання та комп’ютер.

«Попри попередні спроби, цього разу при оформленні документів для участі в конкурсі я мусів подати новітні розробки. А саме – авторські нововведення для учнів. До цього я готувався завчасно, тому як тільки усіх перевели на дистанційне навчання, одразу ж почав освоювати комп’ютер, відеозйомку, монтаж та ряд програм для спілкування в режимі онлайн. Зізнаюся, усе це куди складніше, аніж розробка курсу тренувань чи покращення вправ. Проте задля своїх учнів я готовий на все»!

Ще одним «випробуванням» для пана Юрія стало оформлення десятка заяв та зібрання супровідних документів.

«Подати заявку на Global Teacher Prize Ukraine – завдання не з легких, особливо, якщо ти трохи далекий від комп’ютера, – сміється один з найкращих вчителів України. – Усі заяви, листи, супровідні документи (грамоти, нагороди, власні розробки, публікації тощо) слід оформити відповідним чином та надіслати у певному порядку. Зізнаюся, переживав, аби щось не пропустити, про щось не забути. А на додачу, кожен конкурсант повинен вести власний блог».

А не забувати про все дійсно важко! Лише з 2007 по 2019 рік Юрій Ковальський брав участь у 36-и всеукраїнських конкурсах (це – без урахування змагань та конкурсів на рівні Тернопільської області, навчань та курсів тощо).

«Я тверезо оцінюю свої шанси на перемогу. Знаю конкурсантів, які дійсно кращі, проте, як то кажуть, «який солдат не мріє стати генералом»… Я подаватиму заявку на Global Teacher Prize Ukraine доти, поки не виграю конкурс, навіть якщо це триватиме все життя. Хоча річ не так у призі, як у самовдосконаленні. До участі в конкурсі допускаються кращі з кращих. Якщо я учасник – значить цього року я вже кращий, аніж був торік. А рости, повірте, ще є куди».

Довідково: JuniorZ – це громадська організація, направлена на розвиток та мотивацію вчителів фізичного виховання, а також пропагування спорту серед школярів. Завдяки Олександру Педану ГО у рамках конкурсу Global Teacher Prize Ukraine вдалося ввести окрему номінацію. Так, її переможець отримає 30 тисяч гривень та поїздку до Німеччини. До слова, головний приз Global Teacher Prize Ukraine – 250 000 гривень, участь у міжнародній конференції, рік навчання та цінні подарунки.

Христина СЛОТА, фото, відео надані Юрієм Ковальським

Коментувати

Попередня стаття

Урядовці кришують контрабанду ліків від COVID19, натомість звинувачують місцеве самоврядування у збільшенні хворих

Наступна стаття

На Тернопільщині п’яний водій “Мазди” зніс огорожу і в’їхав у житловий будинок (ВІДЕО)