У торгових центрах та спорткомплексах: на Тернопільщині готуються розгортати польові госпіталі

Впродовж усього тижня коронавірус в Україні щодня б’є антирекорди. Це зумовлює посиленню карантинних обмежень, а місцями – облаштуванню польових госпіталів.

На Тернопільщині таких наразі немає, проте керівництво краю, власне, як і країни в цілому, готується до найгіршого сценарію.

Так, у п’ятницю, 9 жовтня, замість засідання комісії з питань ТЕБ та НС очільники області взяли участь у селекторній нараді, ініційованій прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

«Головним питанням для обговорення стала проблема розповсюдження COVID-19 в усіх регіонах країни, – розповів перший заступник голови ОДА Ігор Дем’янчук. – Тепер селекторні наради відбуватимуться тричі на тиждень. Через значне зростання кількості хворих необхідно продумати кілька варіантів розвитку сценарію. І це попри те, що на Тернопільщині наразі ситуація відносно стабільна».

Нагадаю, за минулу добу в Україні зафіксували 5804 випадки захворювання. Антилідерами серед областей стали Харківщина, Одещина та Київ. На Тернопільщині підтвердили лише 306 хворих.

«В західних областях ситуація дещо стабілізувалася, – повідомив Денис Шмигаль. – Попри це необхідно завчасно подумати про збільшення кількості місць для хворих».

Ідею підтримало й місцеве керівництво.

«Зараз створення ліжкомісць можливе на базі торговельних центрів чи баз спортивних комплексів, – стверджує Ігор Дем’янчук. – Сьогодні на прикладі чужого досвіду, а саме – італійського, розробляється власний алгоритм. Тернопільщина готова розгортати польові госпіталі, проте, надіюсь, до цього ситуація не дійде».

До слова, в області – чи не найкраща ситуація з киснем для важкохворих. Так, із загального числа 1696 41% ліжкомісць (а це – 518) забезпечені киснем.

Зауважу, у разі погіршення ситуації в країні на селекторній нараді обговорили можливість залучення студентів старших курсів медуніверситетів до процесу лікування хворих на коронавірус.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині: за минулу добу 208 нових випадків зараження, 6 людей померли

Коментувати

Попередня стаття

Мирон Жибак: «Якісна освіта – успішна Україна, Тернопільщина, Бережанщина» (ВІДЕО)

Наступна стаття

Міністерство освіти рекомендує встановити канікули у школах з 15 до 30 жовтня