Державний реєстратор з Гусятина попався на хабарі у розмірі 400 доларів

За безперешкодну реєстрацію права власності на об’єкт нерухомості посадовець вимагав  400 американських доларів.

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективів) ГУНП в Тернопільській області скерували до суду обвинувальний акт щодо 39-річного жителя Гусятина, котрому оголошено підозру у порушенні частини 1 статті 368 ККУ.

Про це сьогодні, 3 листопада, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

У ході досудового розслідування, яке проводилося під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області, було встановлено, що посадовець, обіймаючи посаду державного реєстратора однієї з сільських рад Чортківського району, не гребував незаконними «заробітками».

На прохання одного з жителів району про реєстрацію права власності на нежитловий будинок, службовець, усвідомлюючи, що уповноважений самостійно приймати рішення за результатом розгляду заяв у сфері державної реєстрації, став переконувати прохача, що готовий безперешкодно оформити всі належні документи, але за винагороду – 400 американських доларів.

У ході реалізації оперативної інформації поліцейські   задокументували факт отримання неправомірної вигоди. У липні цього року посадовця взяли у його службовому кабінеті, коли той вже тримав у руках одинадцять тисяч гривень неправомірної вигоди.

Згідно санкцій інкримінованої статті зловмисникові загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Читайте також:
У Тернополі полковник податкової міліції попався на хабарі у розмірі 37000 доларів (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

За минулу добу на Тернопільщині виявлено 224 нових випадки коронавірусу, 6 людей померли

Наступна стаття

У Козівському районі загинула 61-річна жінка. Поліція встановлює причину смерті