У Тернополі помер народний депутат України першого скликання Володимир Колінець

У суботу, 14 листопада, помер народний депутат України першого скликання Володимир Колінець.

Про цю сумну звістку повідомила Тернопільська обласна організація Народного руху України.

“Тернопільська громада втратила великого борця за незалежність України, справжнього патріота, учасника національно-визвольних змагань”. – йдеться у повідомленні.

Відійшла в засвіти ЛЮДИНА, чий внесок у розбудову демократичної української держави важко переоцінити. Свого часу Іван Драч назвав Володимира Колінця рухівським героєм з Тернополя… Непересічна особистість, яскравий оратор, який наприкінці 80-х років збирав у Тернополі багатотисячні мітинги.

Він був серед авторів Декларації про державний суверенітет України, підтримував студентів під час Революції на граніті, активіст Помаранчевої революції та речник Майдану під час Революції Гідності. За його безпосередньої участі відбулися усі віколомні історичні події державотворення України й декомунізації нашої області.

Володимир Колінець народився 19 вересня 1950 року у селі Кудинівці Зборівського району Тернопільської області.

Український громадсько-політичний діяч, публіцист, літературознавець, педагог. Народний депутат України 1-го скликання (від 1990 р.).

Співзасновник і заступник голови Тернопільської крайової організації Народного Руху України (1989 р.).

Прощання з Володимирем Колінцем відбудеться у понеділок, 16 листопада, о 12:00 годині в “Домі печалі”. Поховають його на Микулинецькому цвинтарі.

Коментувати

Попередня стаття

У Чортківському районі у річці знайшли тіло загиблого чоловіка

Наступна стаття

Тернопіль показали у відомому американському телесеріалі (ФОТО)