На Тернопільщині люди продовжують бунтувати проти тарифів на газ

Чергова акція проти здирницьких тарифів на газ відбулася у четвер, 21 січня, у селі Ягільниця Чортківського району.

Вранці, в 11.00 кілька десятків місцевих мешканців та мешканців прилеглих сіл зібралися для того, щоб у знак протесту на годину перекрити трасу М-19 (Тернопіль-Чернівці).

Слід зауважити, що такі акції у Ягільниці тривають ось уже другий тиждень поспіль. Люди щодня з 11.00 до 12.00 перекривають автодорогу у знак протесту проти нових тарифів на газ. Безперешкодно пропускають тільки спецтранспорт, а увесь транспорт пропускають з інтервалом у 15 хвилин.

Втім, місцева влада нарешті звернула увагу на пікетувальників і 21 січня до учасників акції протесту прибули голова Чортківської РДА Арсен Марчишак та представники з облгазу.

Посадовці під час зустрічі розповіли про урядове зниження ціни на газ до 6,99 гривень за кубометр, зазначивши про цьому, що після такого рішення уже не варто вдаватися до акцій протесту.

Втім, для учасників акції такі пояснення виявилися не переконливими. Вони звернули увагу на те, що за січень тариф на газ залишається непомірно високим. А новий тариф почне діяти з 1 лютого, але якщо врахувати транспортування, ПДВ, то зниження відбудеться не таке вже й значне. Відтак, громадянам за опалення доведеться сплачувати непідйомні суми.

Врешті решт, після спілкування з посадовцями селяни знову вдалися до акції протесту, перекривши дорогу на якийсь час. Ймовірно, що подібні акції у Ягільниці триватимуть і надалі.

Читайте також:
П’ятий день поспіль: у Чортківському районі люди бунтують проти нових тарифів на газ (ВІДЕО)

Коментувати

Попередня стаття

Мінус один райцентр: минулого року Тернопільщина втратила 7000 населення

Наступна стаття

2,5 проміле: п’яний водій скоїв ДТП і намагався пояснити, що було дуже слизько