А у нас в громаді газ: на Бережанщині уже цього року добуватимуть блакитне паливо

Природній газ добуватимуть у селі Мечищів колишнього Бережанського, а тепер Тернопільського району.

У середу, 17 лютого, на сесії Саранчуківської об’єднаної територіальної громади було прийнято рішення про надання дозволу на геологічне вивчення газового родовища, розташованого поблизу села Мечищів.

У коментарі Тернополісу голова Саранчуківської ОТГ Володимир Петровський повідомив, що дослідження родовища розпочнеться у травні цього року. Триватиме воно орієнтовно 70 днів і очікується, що вже у липні можна буде розпочати видобуток газу.

Дослідженням і видобутком газу займатиметься компанія “Карпатнадра” з Івано-Франківщини. Про точний обсяг газу у Мечищівському родовищі стане відомо тільки після завершення геологічного дослідження.

Дослідження родовища здійснюватиметься на земельній ділянці площею 1,5 гектара, а видобуток – на невеликій ділянці площею 0,3 гектара.

“У бюджет Саранчуківської ОТГ буде надходити рентна плата у розмірі 3% від загальної вартості видобутого газу”. – повідомив Володимир Петровський.

Про газові родовища на Бережанщині стало відомо іще у 1972 році. Але тоді радянська влада не проявила інтересу до невеликих родовищ, оскільки було вдосталь природніх ресурсів у Сибіру.

В останні роки тема вітчизняного газу набула актуальності в Україні, тож згадали і про поклади на Бережанщині.

До слова, у межах колишнього Бережанського району є іще одне газове родовище – тягнеться воно від Бережан і до меж Саранчуківської ОТГ.

Втім, громада села Посухів Бережанської ОТГ не надала дозволу на розробку родовища, тому про його розробку наразі не йдеться.

Читайте також:
Турки виграли мільярдний тендер на ремонт дороги Бережани-Тернопіль

Коментувати

Попередня стаття

У Заліщицькому районі через куріння в ліжку загинули двоє чоловіків

Наступна стаття

Погода на Тернопільщині у вихідні: ще трохи снігу і далі потепління