На Гусятинщині поліцейські зловили п’яного водія, але не мали при собі справного алкотестеру

алкотестер, драгер

Уважний кермувальник підслухав розмову поліцейських і зумів це використати з вигодою для себе.

Гусятинський районний суд розглянув справу щодо водія легкового автомобіля “Форд Мондео”, на якого працівники поліції склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований у селі Новосілка 12 грудня минулого року. Водій пройшов огляд на стан сп’яніння на місці зупинки. Результат тестування – 1,61 проміле, що у 8 разів вище норми.

Втім, у судовому засіданні кермувальник своєї провини не визнав і детально пояснив чому.

Чоловік розповів, що після зупинки поліцейськими він з розмови правоохоронців почув, що ті хочуть спровадити його на огляд у медичний заклад, бо їхній алкотестер не пройшов чергової повірки, а відтак не годиться для проведення тестів на алкоголь.

Підслухавши це, водій вирішив скористатися ситуацією і наполіг, що готовий пройти огляд саме на місці зупинки.

Поліцейські довго затягували огляд, майже дві з половиною години тримали водія, чекаючи на свідків, і згодом все ж таки дали продувати йому “драгер”. Результат тестування – 1,61 проміле.

У суді водій заявив, що такий результат вважає недійсним, оскільки поліцейський проводив йому огляд за допомогою приладу, дія якого була прострочена.

Адвокат водія у судовому засіданні детальніше звернув увагу на численні недоліки, які ставлять під сумнів справність алкотестеру.

Досліджуючи матеріали справи, суд не зміг прийти до висновку, що огляд на стан сп’яніння було проведено сертифікованим приладом, який відповідно до закону пройшов необхідну повірку.

Відтак, Гусятинський районний суд постановив закрити адміністративну справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія автомобіля “Форд Мондео” у зв’язку з відсутністю складу адміністративного порушення.

Рішення суду прийнято 4 березня цього, у Єдиному реєстрі судових рішень опубліковане 9 березня.

Читайте також:
У Тернополі водій-наркоман за два місяці отримав три штрафи на загальну суму понад 60000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Суд покарав мотоцикліста, через якого у ДТП на Чортківщині загинула пасажирка мотоблоку

Наступна стаття

У Польщі поліціянтка врятувала життя українському заробітчанину