У Чорткові планують відремонтувати дорожню розв’язку поблизу костелу (ФОТО)

У Чорткові таки візьмуться за дорогу поблизу костелу. Так, як повідомили у міській раді, цьогоріч розв’язку відремонтують.

Загалом планують оновити ділянку дороги від пішохідного переходу (одразу біля сакральної споруди) до перехрестя з вулицею Гончара (магазин «Рукавичка»).

Для створення детального плану місцева влада вже зустрілася з тернопільськими проєктантами. Останні повинні розробити проєктно-кошторисну документацію, завчасно продумати зміни в схемах руху.

Як відомо, знану клумбу посеред проїжджої частини демонтують; поблизу «Ощадбанку» облаштують дві смуги руху в обох напрямках; з протилежного боку створять велику пішохідну зону. Зупинятися біля останньої зможуть лише автомобілі для вивантаження товарів.

Попередньо проїжджу частину підсилять армованою бетонною подушкою, поверх якої викладуть бруківку. Також планується облаштування дощової каналізації.

Вже через кілька тижнів ТМР планує провести тендер на виконання ремонтних робіт.

Нагадаємо, ще торік ділянку дороги поблизу костелу визнали аварійною. Все через просідання ґрунту та великий ризик обвалу сакральної споруди.

Христина СЛОТА, фото ЧМР

Коментувати

Попередня стаття

Тернопільська “Нива” зазнала розгромної поразки від “Альянсу” (ВІДЕО)

Наступна стаття

На Зборівщині патрульні 10 км гналися за п’яним водієм, а суд відпустив його “на поруки”