У Бодаках половина релігійної громади перейшла до ПЦУ, у храмі служитимуть почергово

14 березня 2021 року, у храмі села Бодаки Вишнівецької ОТГ відбулося перше богослужіння українською мовою.

Днем раніше в селі пройшли збори релігійної громади святителя Миколая, на яких половина віруючих остаточно ухвалила рішення про перехід до Православної Церкви України. Наступний крок – заява на реєстрацію громади ПЦУ.

Як розповів настоятель новоствореної парафії протоієрей Олег Кухарук, рішення визрівало не один рік. Зборам передував збір підписів за перехід з Московського патріархату в Українську Церкву. Тоді “за” виступила більша частина громади, проте на зборах голоси присутніх поділилися навпіл, інформує 25 березня прес-служба Тернопільської єпархії ПЦУ.

Процес поділу й переходу громади відбувся цивілізовано завдяки, зокрема, позиції й авторитету голови ОТГ Володимира Кравця. Досягнуто домовленості про почергові богослужіння у храмі. У присутності голови громади, старости села та представників обох релігійних громад у храмі провели інвентаризацію.

Бодаки – патріотичне село, батьківщина десятків борців за волю України. Кілька років поспіль в урочищі Зімно неподалік Бодаків відбуваються молитовні заходи з ушанування українських Героїв. Позаторік у рамках візиту на Тернопілля тут побував Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній. У співслужінні численного духовенства Блаженнійший владика звершив Божественну літургію у місцевій каплиці та освятив хрест на могилі борців за волю України.

Читайте також:
У Теребовлі освятили наріжний камінь під будівництво нового храму УГКЦ (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 25 березня

Наступна стаття

Вкрадену корову вдалося знайти і повернути господарям з Гусятинщини