Волонтери збирають гроші на порятунок маленького Арсенка з Тернопільщини

Волонтери по всьому світу збирають гроші на лікування важко хворого малолітнього жителя Тернопільщини. Рятівний укол хлопчику вартує два мільйони доларів.

Як відомо, в 1,5-річного Арсенка Бориса важка хвороба – СМА (спінальна м’язова атрофія). Генетичне захворювання смертельне, проте його можна вилікувати одним уколом. Все б нічого, от тільки вартість препарату – два мільйони доларів. Таких коштів у молодої сім’ї зі Скалата немає.

Власне тут на допомогу і прийшли волонтери та небайдужі люди зі всього світу. Наразі за два місяці вдалося зібрати 35% потрібної суми.

Як розповідають волонтери, допомога надходить з усього світу – закордонна діаспора, іноземці. В Україні про проблему та збір коштів розповідають політики, блогери, відомі люди. Гроші надсилають як дорослі, так і діти (одна учениця віддала бабусі Арсенка 1,5 тис. грн, які збирала на мобільний телефон).

Окрім цього волонтери організовують ярмарки, майстер-класи, благодійні зустрічі. Власну картину для порятунку хлопчика продала Олеся Гудима, а лідер збірної України з волейболу Олег Плотницький виставив на аукціон свою футболку з автографами усіх гравців клубу «Перуджа».

Попри неймовірні зусилля та розмах заходів, у волонтерів є час лише до літа, аби зібрати необхідну суму. Щоб пришвидшити процес, небайдужі навіть створили окрему платформу для пожертвування коштів. Надсилати гроші також можна на вказані батьками реквізити.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Допоможімо врятувати життя півторарічному хлопчикові зі Скалата

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі п’яний водій “Ланоса” збив пішохода. Потерпілий у реанімації

Наступна стаття

Програміст з Тернополя створив сервіс підбору безкоштовних уроків