Роботи проводили без дозволу: обленерго прокоментувало падіння електроопори на автомобіль

Ще 1 квітня цього року в Бережанах під час заміни кабелів на автомобіль впала електроопора.

У цей час дивом вдалося врятуватися чоловіку, який на момент інциденту перебував у транспортному засобі.

Пошкодження автівки виявилися доволі суттєвими. Загалом, на ремонт власникам слід витратити понад 10 тисяч гривень.

Аби отримати компенсацію, сім’я Дмитрусів звернулася до ВАТ «Укртелеком», яка проводила заміну кабелів, а також до «Тернопільобленерго».

«Роботи проводилися на сусідній електроопорі, розташованій в кількох десятках метрів. Аварійний стовп належить Бережанському РЕМ, який не попередив нас про стан ліній чи можливі наслідки», – повідомили у ВАТ «Укртелеком».

У «Тернопільобленерго» в офіційній відповіді розповіли дещо іншу ситуацію:

«Вказана електроопора перебуває на балансі Бережанського РЕМ. Оскільки стовп був аварійним, його повинні були замінити вже найближчим часом…

Відповідно до вимог чинних Правил безпечної експлуатації електроустановок, інших нормативних галузевих документів і Договору ВАТ «Тернопільобленерго» і ТФ ПАТ «Укртелеком» про сумісне підвішування проводів радіомовлення виконання будь-яких робіт поблизу ПЛ 0,4 кВ чи безпосередньо на ПЛ здійснюється з дозволу власника електричних мереж, за відповідним допуском та інструментажем працюючих.

Роботи з демонтажу проводів радіомовлення з опор ПЛ 0,4 кВ №2 від ТП-300 проводилися працівниками підрозділу ТФ ПАТ «Укртелеком» без звернення до Бережанського району електричних мереж, відповідного допуску до роботи та інструментажу працюючих. При цьому були порушені всі вимоги безпеки, що спричинило падіння залізобетонної опори №17 на проїзну частину вулиці, з пошкодженням припаркованого неподалік автомобіля.

Виходячи з викладеного, ВАТ «Тернопільобленерго» не несе відповідальності за падіння опори №17 ПЛ 0,4 кВ №2 від ТП-300, а також за пошкодження автомобіля».

Наразі сім’я Дмитрусів готує всі необхідні документи та докази для написання заяви про відшкодування коштів у правоохоронні органи.

Христина СЛОТА

Читайте також:
17000 гривень штрафу: у Бережанах за новим законом покарали першого нетверезого водія

Коментувати

Попередня стаття

На Теребовлянщині п’яний водій “Форда” збив двох пішоходів

Наступна стаття

17000 гривень штрафу: у Ланівцях за новим законом покарали першого нетверезого водія