На Бережанщині боржників, які не платили за розподіл газу, потягнули до суду. Що їм за це буде?

транспортування газу

Бережанський районний суд 1 липня цього року розглянув одразу 5 цивільних справ щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

В усіх п’яти випадках справи ідентичні. Підприємство з газопостачання та газифікації ПАТ “Тернопільгаз” звернулося до Бережанського районного суду із заявами про стягнення заборгованості зі споживачів за надані послуги з розподілу природного газу.

І в усіх п’яти випадках виданий наказ стягнути зі споживачів на користь ПАТ “Тернопільгаз” заборговані суми за надані послуги із розподілу природного газу.

Так, з одного споживача у судовому порядку буде стягнуто 2591 гривню, з другого – 2633 гривні, з третього – 2984 гривні, з четвертого – 3371 гривню і з п’ятого – 1200 гривень.

Причому, усі п’ятеро боржників тепер мають іще сплатити по 227 гривень судового збору.

Кожен боржник має право протягом 15-ти днів з дня вручення судового наказу подати заяву про його скасування до суду, який його видав.

У разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом 5 днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Як відомо, з січня 2020 року українці отримують дві платіжки за газ – за спожитий газ і за транспортування (розподіл) газу. Багатьох громадян платіжка за транспортування газу вкрай обурює, дехто вдається навіть до бойкотування оплати за цю послуг. Однак, як бачимо, наразі суд на стороні газопостачальників.

Читайте також:
У Теребовлі п’яний водій в’їхав в автозаправку і отримав два штрафи на суму понад 50000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Яструбове – Денисів – Плотича

Наступна стаття

Битва за Фащівку: дві фірми влаштували неймовірні торги у боротьбі за ремонт 3,5 км місцевої дороги