На Борщівщині п’яний чоловік кинув цеглою в автомобіль поліції

кримінал Тернопільщина

Інцидент трапився цими днями у селищі Мельниця-Подільська.

19 липня, ввечері, близько 23.30, на вулиці Незалежності місцевий житель, будучи в стані алкогольного сп’яніння, вчиняв сімейне насильство щодо своєї дружини та доньки – нецензурно висловлювався на їхню адресу, погрожував фізичною розправою та виганяв їх з будинку.

Для вирішення сімейного конфлікту згодом викликали працівників поліції. Правоохоронці прибули на виклик 20 липня, близько другої години ночі.

Побачивши поліцейських, сімейний дебошир аж ніяк не знітився. Він у нецензурній формі почав висловлюватися на їх адресу та погрожував фізичною розправою.

На зауваження припинити правопорушення не реагував, а потім взагалі взяв до рук цеглу та жбурнув нею у службовий автомобіль поліції “Рено Дастер”, розбивши при цьому заднє вітрове скло.

Працівники поліції затримали порушника і склали на нього два адміністративні протоколи – за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства) і за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню працівника поліції).

У судовому засіданні чоловік розповів, що справді ввечері, 19 липня, перебував у стані алкогольного сп’яніння, кричав до дружини та доньки, погрожував їм розправою та виганяв їх з дому.

Чоловік також розповів, що коли приїхали працівники поліції, то він і до них висловлювався нецензурно та кинув цеглою у вікно їхнього автомобіля.

Чоловік стверджує, що після цього працівники поліції його наздогнали, жорстоко побили та, вдягнувши кайданки, привезли у відділення поліції м. Борщів, де тримали його у “камері” з третьої години ночі до 12 години дня.

Сімейний дебошир розповів, що забрали його у  відділення у футболці, шортах та босого, не дозволивши взяти взуття.

Близько 13-ої години поліцейські його привезли до Борщівського районного суду.

У суді звернули увагу на те, що до залу на розгляд справи зайшов чоловік в шортах, футболці і босий.  На голові у нього було багато великих рубців, ран та синяків, як він пояснив, нанесених працівниками поліції.

Мельнице-Подільська селищна рада представила до суду довідку, в якій зазначила, що даний чоловік характеризується з негативної сторони і раніше уже відпрацьовував громадські роботи за адмінпорушення.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив чоловіка визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-2 КУпАП (сімейне насильство) та призначив йому покарання у вигляді 40 годин громадських робіт.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Що стосується порушення за ст. 185 КУпАП (злісна непокора працівникам поліції), то по цьому випадку чоловікові загрожує штраф у розмірі до 255 гривень або ж громадські роботи або адмінарешт терміном до 15 діб.

Але наразі Борщівський районний суд адміпротокол за ст. 185 КУпАП відправив у відділення поліції на доопрацювання, оскільки по цьому випадку у судді виникло ряд запитань і зауважень.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
У Теребовлі п’яний водій в’їхав в автозаправку і отримав два штрафи на суму понад 50000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: Захистимо українську мову і культуру

Наступна стаття

Онлайн-казино Вулкан Вегас официальный сайт