На Зборівщині п’яний водій давав патрульним 2000 гривень хабаря

поліція, адмінпротокол

Хабарем намагався вирішити питання щодо непритягнення його до адміністративної відповідальності житель Залозецької селищної громади.

Під час патрулювання співробітники групи реагування патрульної поліції Зборівського відділення поліції зупинили автомобіль марки «ВАЗ-2104» за порушенням правил дорожнього руху.

При спілкуванні з 30-річним кермувальником поліцейські виявили у нього характерні ознаки алкогольного сп’яніння. Це підтвердили і результати освідування. У чоловіка також не було водійського посвідчення та  документів на авто, інформують сьогодні, 2 вересня, у прес-службі поліції Тернопільщини.

За те, аби патрульні не складали адмінпротокол, порушник почав пропонувати поліцейським 2 000 гривень. Правоохоронці попередили водія про кримінальну відповідальність за такий вчинок. Проте він не зупинявся. Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Окрім цього, поліцейські склали на водія-порушника адміністративні матеріали за керування технічно несправним транспортним засобом, в стані  алкогольного сп’яніння та без документів.

За пропозицію неправомірної вигоди хоч і передбачене позбавлення волі, але з огляду на невеликий розмір цього хабаря водієві загрожує штраф у розмірі 17000 гривень.

Іще 17000 гривень штрафу йому загрожує за нетверезе керування автомобілем.

Отож, у підсумку за “букет” цих порушень водій ВАЗу може отримати два штрафи  на загальну суму 34000 гривень.

Читайте також:
За п’яну їзду водій з Лановеччини отримав 51000 грн. штрафу і конфіскацію скутера

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині перекинувся автомобіль, травмовано двоє 19-річних дівчат (ФОТО)

Наступна стаття

У Вроцлаві загинув 25-річний українець: поліцейські його били і душили