На Тернопільщині наступного тижня навчання буде в очному режимі: “жовта зона” відкладається

школа, карантин

Запровадження “жовтої зони” в регіонах України відкладається, а це означає, що наступного тижня навчання на Тернопільщині, як зрештою і в інших областях, буде в очному режимі.

Нагадаємо, вчора, 8 вересня, очільниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко та очільниця обласного управління освіти Ольга Хома провели спільний брифінг, на якому було повідомлено про те, що з 13 вересня Тернопільщина переходить у “жовту зону” карантину.

Також під час цього заходу було повідомлено, що ті навчальні заклади, де вакциновано менше 80% педагогів, змушені будуть перейти на дистанційну форму навчання.

Тобто, це означало, що більшість закладів освіти мали би перейти на дистанційку. Адже станом на вчорашній день в області було лише 57 закладів, де вакциновано не менше 80% педагогів. Та й то переважно це дитячі садочки, а не школи.

Втім Міністерство охорони здоров’я вчора ввечері на своєму офіційному сайті оприлюднило роз’яснення щодо запровадження карантинного зонування.

“Міністерство охорони здоров’я спільно з усіма міністерствами ґрунтовно працює над змінами до карантинних норм аби дотримуватись балансу між захистом населення від коронавірусу та його благополуччям”. – йдеться у повідомленні.

Зокрема, передбачається, що більшість обмежень, які передбачені в жовтому та червоному рівнях епідемічної небезпеки, не будуть застосовуватись у разі, якщо будуть вакциновані колективи та відвідувачі.

Як приклад,  робота закладів освіти у жовтому рівні епідемічної небезпеки не буде обмежуватись за умови наявності у 80% педагогічних працівників документів, що засвідчують вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою, пояснюють у МОЗ України.

“Лише коли постанова набере чинності, а це 7 днів від дня її розгляду на уряді, пропонуємо скликати засідання національної комісії техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій питання для встановлення жовтого рівня епідемічної небезпеки. До того часу всі, і зокрема заклади освіти, продовжують працювати за правилами зеленого рівня”, – пояснив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Коли буде прийнята ця постанова про карантинне зонування, Ляшко не уточнив.
Але станом на нинішній день урядового рішення з даного приводу ще нема і це означає, що іще, як мінімум на 7 днів відкладається запровадження “жовтої зони” карантину, а відтак наступного тижня навчання у школах буде не дистанційне, а в очному режимі.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків уже встиг заспокоїти своїх городян з приводу дистанційного навчання.

“На тиждень відтермінували введення жовтої зони в Україні! А це означає, що наступний тиждень навчання в очному режимі!” – написав Марцінків сьогодні вранці на своїй сторінці у Фейсбуці.

Чиновники Тернопільщини, які вчора розповідали про запровадження дистанційного навчання, поки що наразі мовчать.

Василь СОЛТИС

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 9 вересня

Коментувати

Попередня стаття

3,16 проміле: на трасі Тернопіль – Бережани спіймали дуже п’яного водія

Наступна стаття

Польща відкрила кордони для українських туристів