На Бережанщині п’яний водій збив дорожній знак і втік з місця ДТП

село Куряни

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 22 серпня цього року. У селі Куряни Нараївської ОТГ, що на Бережанщині, водій легкового автомобіля “ВАЗ 2104” здійснив наїзд на дорожній знак та покинув місце події, поїхавши в напрямку Івано-Франківська.

Свідком даної події був працівник дорожньої служби, який і звернувся у поліцію. Він також повідомив правоохоронцям, що водій ймовірно перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Працівники поліції невдовзі розшукали та зупинили водія ВАЗу. У нього були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Поліцейські запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки. Чоловік разів десять легенько продував алкотестер, в результаті чого отримати реальний результат не вдалося.

Тоді йому запропонували пройти огляд у медичному закладі. Там він також відмовився належним чином продути алкотестер.

У підсумку на водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), зазначивши, що від проходження огляду він відмовився.

У судовому засіданні кермувальник ВАЗу визнав свою провину.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд 14 вересня постановив водія автомобіля “ВАЗ 2104” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Теребовлі п’яний водій заплутався на рівнозначному перехресті і скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

У Теребовлі п’яний водій заплутався на рівнозначному перехресті і скоїв ДТП

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 21 вересня