На Зборівщині спіймали п’яного тракториста і дали йому 34000 гривень штрафу

трактор

Фото ілюстративне

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який перебував за кермом трактора у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції було виявлено 20 серпня цього року. У селі Чернихів колишнього Зборівського, а тепер Тернопільського району зупинили чоловіка, який керував саморобним трактором, будучи в стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 1,72 проміле алкоголю, що майже у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У грудні 2020 року цей чоловік отримав покарання за ч. 1 ст. 130 КУпАП, однак, схоже, належних висновків з цього не зробив і знову попався нетверезим за кермом.

Зборівський районний суд, дослідивши матеріали справи, визнав тракториста винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Суд не позбавив тракториста права керування транспортними терміном на 3 роки, так як це і передбачає дана стаття, оскільки порушник ніколи не отримував водійського посвідчення.

Читайте також:
2,4 проміле: у Березовиці спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?

Коментувати

Попередня стаття

У Ягільниці водій вантажівки виїхав на зустрічну і протаранив два “Мерседеси” (ФОТО)

Наступна стаття

Все що треба знати про електронну систему оплати за проїзд у громадському транспорті