У Кременці п’яний чоловік заліз у чужу квартиру і заснув на місці крадіжки

злодій заснув

У Кременці п’яний чоловік заліз у чужу квартиру, набрав різноманітних речей і вирішив там же переночувати.

Однак вранці, коли він залишав місце злочину, його побачили люди. Відтак довести затію чоловік не встиг та заробив собі умовний термін.

Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 5 жовтня. Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився у ніч з 5 на 6 травня 2021 року. Чоловік проник через вікно, пошкодивши його,  у помешкання багатоповерхівки. Там знайшов відеокамеру, зарядний пристрій, акумулятори, сумку, кофти та ін. майно на 4 573 грн, склав у чохол, який знайшов там же.

Але, оскільки був нетверезим, вирішив  відпочити, адже був переконаний, що його дії залишились непоміченими для сторонніх. Прокинувшись вранці, вирішив вийти на вулицю. Але коли виходив із під’їзду, його помітили.

Таким чином, фігурант справи вчинив злочин за ч.2 ст. 15 ч.3 ст. 185 КК, тобто закінчений замах  на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), поєднаний з проникненням у житло.

У суді чоловік вину визнав, щиро розкаявся. Розповів, що з викраденим майном був затриманий свідками у дворі будинку. Сам викликав поліцію. Просив призначити мінімальне покарання та відмовився від дослідження доказів у суді.

Досліджувати їх суд і не став. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого кримінального правопорушення та присудив три роки тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання та призначив рік іспитового строку. Також суд сказав стягнути з нього 8000 гривень за проведені експертизи.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Світлана ГРИВАС

Читайте також:
У Бучачі другий день поспіль гасять масштабну пожежу на сміттєзвалищі

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі посилюють антиковідні заходи безпеки, – всі подробиці

Наступна стаття

Росія взяла в заручники місію ОБСЄ на Донбасі