На Теребовлянщині перекинувся мікроавтобус – п’яний водій втікав від поліції

ДТП

Фото ілюстративне

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія мікроавтобуса, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 9 серпня цього року у селі Заздрість, що на Теребовлянщині.

Близько першої години ночі місцевий житель, перебуваючи за кермом мікроавтобуса “Фольксваген Транспортер”, не зупинився на вимогу поліцейських. Далі, втікаючи від правоохоронців, водій мікроавтобуса не впорався з керування та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті ДТП мікроавтобус отримав механічні ушкодження. А також виявилося, що його кермувальник перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події за допомогою газоаналізатора “Драгер”. Результат – 1,69 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП), за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання вимоги поліцейського про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Теребовлянський районний суд постановив водія мікроавтобуса визнати винним у вчиненні зазначених адміністративних порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
2,96 проміле: поблизу Підволочиська п’яний водій навантажувача заїхав у кювет і перекинувся

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині голова сільради, який вимагав 80000 доларів хабаря, таки отримав 6 років тюрми

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 28 жовтня