2,9 проміле: на Зборівщині п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП

Жигулі

Зборівський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 5 вересня цього року у селі Млинівці, що на Зборівщині. Водій легкового автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”) не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив зіткнення з припаркованим на узбіччі автомобілем марки “Опель”.

Винуватець ДТП перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,9 проміле, що майже у 15 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій “Жигулів” свою провину у вчиненні зазначених порушень визнав.

Тож Зборівський районний суд, вивчивши матеріали справи, 27 жовтня постановив водія “Жигулів” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ч. 1 ст. 130 КУпАП і ст. 124 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Читайте також:
Справа на 34000 гривень: у Микулинцях відео врятувало чоловіка від штрафу за п’яну їзду

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 7 листопада

Наступна стаття

2,78 проміле: поблизу Шумська п’яний водій “Фольксвагена” в’їхав у бетонну опору