3,3 проміле: у Борщеві не зуміли покарати дуже п’яного водія мотоблоку

драгер, алкоголь

На Борщівщині поліцейські спіймали дуже п’яного водія мотоблоку, однак у суді порушника не змогли притягнути до відповідальності. Чому?

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований 6 липня цього року у селі Озеряни, що на Борщівщині. Поліцейські зупинили 26-річного водія мотоблоку, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки за допомогою алкотестеру “драгер”. Результат – 3,31 проміле, що у 16 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За скоєне водієві мотоблоку загрожував штраф у розмірі 17000 гривень.

У судове засідання чоловік, який притягувався до відповідальності, не з’явився. Але адвокат водія просив справу щодо свого клієнта закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Захисник звернув увагу на те, що невірно встановлено назву транспортного засобу – у протоколі зазначено мотоблок “Зірка”, а насправді він називається “Фаворит”. Також невірно вказано назву вулиці, на якій зупинили порушника. А ще невірно вказана дата народження особи, яка притягується до відповідальності.

І найголовніше – до справи додано тест щодо проходження огляду на стан сп’яніння, який є повністю нечитабельним.

У суді допитали працівника поліції, який проводив огляд у водія мотоблоку. Отож, поліцейський повідомив, що результат огляду на стан сп’яніння становив 3,31 проміле, при цьому на роздрукованому аркуші усе було чітко видно і усе читалося. Поліцейський зазначив, що йому невідомо де і коли, на якій стадії трапилось так, що роздруківка з результатами тесту стала повністю нечитабельною.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив закрити справу щодо водія мотоблоку за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного порушення.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова набрала законної сили.

Читайте також:
2,78 проміле: поблизу Шумська п’яний водій “Фольксвагена” в’їхав у бетонну опору

Коментувати

Попередня стаття

На Чортківщині через вибоїну автомобіль “Рено” потрапив у ДТП. Що було за це дорожникам?

Наступна стаття

Житель Кременеччини за побиття поліцейського отримав 17000 гривень штрафу