У селі Городище п’яний водій давав патрульним гроші, а вони не взяли

поліція, адмінпротокол

У селі Городище колишнього Козівського, а тепер Тернопільського району водій не правильно припаркувався і нарвався на поліцію.

Під час спілкування з ним поліція запідозрила, що він вживав алкоголь. Щоб уникнути подальших проблем, водій запропонував поліції 500 грн хабаря. Як результат – водій отримав ще більше проблем.

Як вбачається із вироку Тернопільського міськрайонного суду від 3 листопада 2021, в обідню пору 22 вересня на перехресті автодороги М12 та автодороги Городище – Озерна виявила ВАЗ 2107, припаркований із порушенням правил дорожнього руху.

Спілкуючись із водієм, поліція запідозрила, що він вживав алкоголь, запропонувала йому пройти огляд, але чоловік відмовився. Тому поліція почала складати протокол за п’яну їзду. Тоді, перебуваючи біля авта поліцейських, водій витягнув з кишені 500 грн та поклав на папку з документами поліції. Працівники поліції відмовились.

Такі дії водія були кваліфіковані органом досудового розслідування за ч.2 ст. 15 ч.1 ст. 369 КК України, як закінчений замах на надання службовій особі неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

Надалі чоловік пішов на угоду про визнання вини з прокуратурою, яку суд 3 листопада затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене в угоді покарання – 17 тис. штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Щодо справи про п’яну їзду, то поки що рішення немає – розгляд справи призначено на грудень.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Покарали за хабар, а за п’яну їзду – не змогли: у Кременці судили водія, який давав поліції 500 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Урожай 40 сортів яблук зібрало фермерське господарство “Гадз”

Наступна стаття

Буде сидіти: водієві, який на Бережанщині скоїв смертельне ДТП, обрали запобіжний захід