По 500 гривень кожному: у Заліщиках водій-порушник намагався відкупитися від поліцейських

гроші, зарплата

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який за порушення правил дорожнього руху пропонував поліцейським неправомірну вигоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 вересня цього року у селі Нагоряни Товстенської ОТГ колишнього Заліщицького, а тепер Чортківського району. Під час патрулювання на автодорозі Татарів – Кам’янець-Подільський поліцейські помітили, що повз них проїжджає автомобіль “ВАЗ 2106”, водій та пасажир якого не пристебнуті ремнями безпеки.

Правоохоронці подали сигнал зупинки, однак водій “Жигулів” проігнорував цю вимогу і почав втікати. Поліцейські службовим авто з увімкненими червоно-синіми проблисковими маячками почали переслідувати втікача. Згодом кермувальник “Жигулів” таки зупинився.

Під час перевірки документів чоловік пред’явив посвідчення, яке мало ознаки підробки. Відтак, поліцейські повідомили йому про відповідальність за відсутність ременя безпеки, за ігнорування вимоги про зупинку і за використання підроблених документів.

Також повідомили, що після винесення постанов штрафи можна сплатити безпосередньо на місці події через термінал за допомогою банківської картки.

Однак водій “Жигулів” почав вести переговори, пропонуючи поліцейським неправомірну вигоду – по 500 гривень кожному правоохоронцю. Загалом їх було троє, отож йшлося про 1500 грн.

Врешті решт чоловік договорився до того, що його притягнули до відповідальності за ч. 1 ст. 369 Кримінального Кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Під час досудового слідства водій ВАЗу визнав свою провину у вчиненні кримінального порушення і уклав угоду з прокурором про визнання вини.

Заліщицький районний суд затвердив цю угоду і водія ВАЗу визнав винним у вчиненні кримінального порушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Підгайцях водій приїхав у лікарню пройти огляд на стан сп’яніння, але там не було алкотестеру

Коментувати

Попередня стаття

Оголошено тендер на продовження ремонту дороги Яструбове – Денисів – Плотича

Наступна стаття

У Підволочиську п’яний водій “Славути” виїхав на зустрічну і скоїв ДТП